Imatge d'arxiu de PortAventura

Els treballadors de PortAventura convoquen una vaga per les seves condicions laborals

CCOO ha convocat concentracions pel 20 de juliol

Els treballadors del parc d'atraccions PortAventura estan cansats de la càrrega de feina desmesurada que pateixen per culpa de la falta de personal. Per aquest motiu, han convocat concentracions la setmana vinent. 

El sindicat de CCOO ha convocat protestes de deu minuts de durada el pròxim 20 de juliol. Aquestes concentracions es produiran davant de l'edifici 111 del mateix parc temàtic. L'objectiu dels treballadors amb aquestes vagues és aconseguir un augmentat salarial i millors condicions laborals. 

Imatge panoràmica de PortAventura
El sindicat demana una pujada del salari de tots els treballadors | Europa Press

La pandèmia ha afectat molts sectors de feina, però, sense cap mena de dubte, el sector turístic ha estat un dels més perjudicats a causa de la Covid-19. Ara que la situació sanitària sembla haver millorat una mica, malgrat l'arribada de la setena onada, PortAventura ha tornat a sentir com la càrrega de treball s'incrementava considerablement.

Aquesta quantitat de feina «desmesurada» és un dels punts que es reivindicaran en les concentracions de la setmana vinent. Un altre dels punts que demanen des del sindicat de CCOO, és revertir la congelació salarial pactada per als anys 2020, 2021 i 2022. Per tant, l'objectiu final d'aquestes aturades és un augmenta del salari de tots els treballadors per tal de poder combatre la inflació desbocada.

El Furius Baco a PortAventura
PortAventura ha tornat ja a la seva activitat prepandèmica | Cedida

En un comunicat des de CCOO els treballadors del parc temàtic han volgut expressar que «si bé l'empresa ha estimat com a raonable aquesta petició, la pujada encara no s'ha fet efectiva». Des del sindicat asseguren que aquestes protestes seran un primer pas per assolir les millores proposades.

A més, l'esmentat sindicat ha volgut demanar «tot el suport possible dels treballadors i treballadores per tal que tots i totes puguem sortir-hi guanyant, no només l'empresa, en una temporada que està sent especialment dura». 

Ara per ara, només queda veure quina és la resposta de PortAventura a aquestes reivindicacions i si, finalment, els treballadors tant del parc com dels hotels que pertanyen a aquesta empresa assoleixen el seu objectiu i reben les millores que demanen.