Jornades per compartir vivències i aprenentatges del Barnahus Tarragona

«S'està trencant el silenci»: tripliquen les notificacions d'abusos a infants

El servei Barnahus de Tarragona ha atès uns 280 casos

«És una gran victòria, la gent notifica més i es fan més visibles aquestes situacions; s'està trencant el silenci». Aquestes han estat les declaracions d'Emilie Rivas, responsable de Polítiques d'Infància de Save the Children a Catalunya i responsable d'impulsar el servei arreu d'Espanya.

Gràcies al servei Barnahus de Tarragona, s'han triplicat les notificacions d'abusos sexuals contra infants des de la seva posada en marxa durant l'estiu de l'any passat.

Un petit progrés per a un delicte tan greu

La unitat pionera a l'Estat Espanyol, basada en el model nòrdic, ha fet una aposta per la coordinació de tots els departaments implicats en els casos d'abús sexual infantil i permet que el menor es quedi en el centre, amb l'objectiu d'evitar qualsevol mena de desplaçament a les diferents institucions i que el jove hagi de repetir la mateixa història constantment.

Des de l'inici del servei Barnahus, s'han atès uns  280 casos.

Per altra banda, aquest dimarts 23 de novembre, els professionals de l'àmbit de Justícia, Salut, Educació i dels cossos policials, han organitzat unes jornades amb els membres del Barnahus danès per compartir vivències i aprenentatges entre tots.