Imatge del dispositiu policial de la Guàrdia Civil i la Guàrdia Urbana, amb furgonetes, cotxes i motos

Tres denúncies i dues identificacions en un dispositiu de control al Pont del Diable

La Guàrdia Urbana de Tarragona i la Guàrdia Civil han imposat aquestes mesures perquè hi havia motoristes que circulaven per camins forestals per a emergències

La Guàrdia Urbana de Tarragona i la Guàrdia Civil van desplegar diversos operatius per controlar l'accés del Pont del Diable i Gurugú. L'acció, feta el cap de setmana passat, la van dur a terme per regular els nombrosos vehicles motoritzats que accedeixen aquestes zones naturals.

Els diferents dispositius especials responien a les queixes veïnals per l'augment de motos a la zona. També es va posar en marxar per algun incident amb motor de trial. Així doncs, els veïns de la urbanització de Mas d'En Pastor i Sant Salvador reclamaven una regulació de l'accés a aquestes àrees.

Els agents de les forces de seguretat van interposar 3 denúncies i 2 identificacions per transitar en espais correctament senyalitzats com a tallafocs. Aquests camins forestals són d'ús exclusiu per als serveis d'extinció d'incendis.

Durant l'operació també es van fer «multitud d'avisos i recomanacions» a aquells que volien arribar al paratge natural per camins no permesos. El col·lectiu més avisat va ser el de persones que conduïen motocicletes.

A més, es va estudiar on s'haurien d'instal·lar senyals que advertissin a la població del fet que en aquelles vies no està permesa la circulació.

L'augment de vehicles motoritzats posa en perill l'entorn natural i la fauna

L'increment de la presència humana en aquests espais posa en perill l'ecosistema que hi ha. De fet, en els últims anys hi ha hagut un augment de la circulació de vehicles motoritzats. La flora d'interès de l'àrea i les seves espècies animals s'ha vist afectada per aquesta pujada.

Això, posa en perill l'equilibri ecològic, afectant la conservació de l'entorn natural. Fins i tot, deixa una empremta negativa als drets i la qualitat de vida de la població rural.

L'acció es va dur a terme el cap de setmana del 31 de juliol a l'u d'agost. Segons la nota de premsa del consistori tarragoní, la Guàrdia Urbana i la Guàrdia Civil seguiran vetllant pel compliment de les limitacions i prohibicions de trànsit. Sobretot, pel que fa al medi natural «més important en època estival».

L'Ajuntament de Tarragona, aquest dijous, reiterava les paraules de les forces de seguretat: «Els dispositius de seguretat destaquen que durant l'època estival el risc d'incendis és molt més alt».