Presentació dels Tres Tombs de Tarragona

Tornen els Tres Tombs de Tarragona amb la tradicional desfilada i més activitats

També hi haurà una exposició al Mercat Central i contacontes al Mercat de Torreforta i a la plaça Verdaguer

Els Tres Tombs de Tarragona se celebraran els propers 13, 14 i 15 de maig. Un acte d'allò més tradicional amb activitats durant tot el cap de setmana amb motiu del 7è centenari del Gremi de Pagesos de Sant Llorenç i Sant Isidre.

L'acte principal, la tradicional desfilada dels Tres Tombs, es farà el diumenge 15 de maig a les 11.30 hores del matí. Una cinquantena de carros recorreran els carrers de la ciutat des del Camp del Roqueral fins al Balcó del Mediterrani, passant per la Rambla Nova. 

Una de les novetats d'enguany és la participació de la Guàrdia Urbana de Tarragona i la bandera del Gremi de Pagesos, que tornarà a desfilar després de més de cinquanta anys. Un grup de teatre també amenitzarà el trajecte dels carros per la ciutat.

El president de l’empresa de Mercats i conseller de Comerç de l’Ajuntament de Tarragona, Dídac Nadal, ha subratllat que «ens fa molta il·lusió recuperar, després de dos anys, una celebració amb tanta tradició com els Tres Tombs. El Mercat Central i l'empresa de Mercats estan oberts a col·laborar amb qualsevol entitat de la ciutat que vulgui participar en la gran tasca que suposa dinamitzar la ciutat des d'un punt de vista comercial, social i cultural».

Més activitats pels Tres Tombs

La celebració dels Tres Tombs a Tarragona, a més de l'acte purament tradicional, també comptarà amb més activitats. Una d'elles serà una exposició a l'interior del Mercat Central on hi haurà els carros que tradicionalment s'utilitzaven per abastir d'aliments a la ciutat. En concret, els del peix, de la carn, de les verdures i de les mercaderies.

Els clients del mercat, a més, podran participar en el sorteig d'una panera de productes de mercat. Una rifa que es farà en directe el dissabte 14 de maig a les 12, a la plaça Corsini. Es farà un cop arribi a la plaça la desfilada de tres genets i dos carros que sortirà des del Camp de Roqueral a les 11 hores.

Per participar en el sorteig caldrà omplir la butlleta que es pot aconseguir a les parades del Mercat Central i dipositar-la a l'urna ubicada a Consigna.

Per últim, el Mercat de Torreforta acollirà dissabte a les 12 hores un contacontes infantil de Genovesa Narratives Teatrals. En aquest es descobriran els secrets de la festivitat dels Tres Tombs. Aquest contacontes es podrà veure també un dia abans, divendres 13 de maig, a la plaça Verdaguer a partir de les 18 hores.