Triatló al Port de Tarragona a l'agost

El Triatló Port de Tarragona arriba a la ciutat tarraconina el proper 5 d'agost

Els amants de l'esport podran fer una nova triatló el proper 5 d'agost al Port de Tarragona. Aquesta iniciativa s'anomena Santander Triathlon Series i és el major circuit de triatló popular de tota Europa. L'objectiu principal és que tots els esportistes a qui els apassioni el triatló puguin practicar-lo. Enguany serà la dècima edició d'aquesta iniciativa, que es disputarà entre el maig i l'octubre a tot el país. 
 
El Triatló Port de Tarragona arriba amb moltes novetats. La competició es disputa un diumenge al matí i s'estrenarà una nova zona de boxes, la qual cosa facilitarà una transició més curta i ràpida. La prova té un recorregut a peu més atractiu, perquè combinarà pista i asfalt i també un emplaçament nou per la zona de meta. 
 

Tres categories i diverses modalitats a la Santander Triathlon Series al Port de Tarragona

La competició té tres categories de distàncies diferents i té el Port com a punt neuràlgic. Hi ha categoria supersprint, amb 350 metres de natació, 7,5 quilòmetres de bicicleta i 2,5 quilòmetres d'atletisme; la categoria sprint requerirà de 750 metres de natació, 21'5 quilòmetres de ciclisme i 5 quilòmetres de carrera a peu mentre que l'olímpic serà la categoria més exigent, amb 1.500 metres nadant, 35'5 quilòmetres en bicicleta i 10 quilòmetres d'atletisme. 
 
Enguany també es farà el 'triatló per a nosaltres',  que està especialment dirigit a les dones esportistes. L'objectiu principal d'aquest mode, que està disponible a totes les ciutats participants en categoria supersprint, és el de la incorporació de la dona a l'esport de transicions. A tot això, també se celebra el ja clàssic aquatló de 750 metres o 5 quilòmetres. 
 
A més dels diferents tipus de modalitat, el triatló també es pot fer sol o acompanyat.  De fet, hi ha modalitat individual; relleu, la qual permet un equip de dos o tres persones; parelles i 123, on tres participants fan el triatló junts des de la sortida a la línia de meta. 
 

14.000 participants als triatlons de l'any 2017

El programa està pensat per l'empresa Win Sports Factory i la primera edició va ser a l'any 2009. Des d'aquell moment, l'espectacle esportiu ha recorregut tot el territori nacional amb diverses modalitats i distàncies en cada triatló. De fet, l'any passat van participar 14.000 esportistes en un total de 10 competicions. 
 
El Santander Triathlon Series enguany visitarà  València (12 de maig), Màlaga (3 de juny), Gijón (10 de juny), Tarragona (5 d'agost), Mallorca (2 de setembre), Gavà (9 de setembre), Sevilla (16 de setembre), Getxo (14 d'octubre) i Madrid (20 d'octubre).