La façana de Ca l'Agapito de Tarragona

La inesperada descoberta que s'ha fet a Tarragona durant les obres a Ca l'Agapito

La troballa suposarà una petita aturada als treballs de rehabilitació que han d'estar enllestits el pròxim mes de juny

Important troballa patrimonial a Tarragona durant les obres de restauració de la volta romana del Pallol que es troba a l'interior de Ca l'Agapito. En aquest sentit, segons ha informat el conseller de Patrimoni, Hermán Pinedo, a principis del passat mes de desembre es van descobrir dos jaciments medievals durant els treballs que s'estan realitzant a l'antic convent de les Beates de Sant Domènec.

Concretament es van localitzar uns afegits en aquest convent que serien habitacions adjacents i en els darrers dies s'han trobat construccions que utilitzaven com a suport la volta romana que hi ha a l'interior. El conseller de Patrimoni ha explicat que «cada vegada que hem de desmuntar unes restes s'ha de passar per la Comissió Territorial de Patrimoni i això endarrereix les actuacions».

En aquest sentit, les obres de reforç de la volta i de la façana han d'estar acabades el pròxim mes de juny, ja que en depèn una subvenció de l'Estat. Sobre aquesta qüestió, Pinedo ha assegurat que els treballs estan dins el termini previst.