Laia Estrada

Arxiven la causa contra la diputada tarragonina de la CUP Laia Estrada per desordres i desobediència

Els magistrats no veuen delictiu que retirés una tanca de seguretat per apropar-se a un jutjat el desembre del 2018

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha arxivat la investigació contra la diputada tarragonina de la CUP Laia Estrada. Se l'investigava pels suposats delictes de desordres públics i desobediència durant una manifestació  a Tarragona. La concentració era en contra del Consell de Ministres de desembre del 2018 a Barcelona. 

La sala civil i penal entén que els fets investigats no suposen cap delicte. En concret, era una retirada d'una tanca de seguretat que impedia el pas de la manifestació cap a un edifici judicial. Per tant, no els pot investigar ni el TSJC ni el jutjat de Tarragona, que va obrir les diligències.

Una investigació per moure una tanca

El tribunal, en la seva interlocutòria, recorda que la causa es va iniciar fa més de dos anys i mig. Des d'aleshores, només s'ha aportat una minuta policial on es deia que els Mossos havien identificat Estrada i una altra persona com els responsables de retirar les tanques perquè la manifestació  de l'esquerra independentista pogués arribar als jutjats de Tarragona. La fiscalia ja va demanar l'arxivament, i ara el tribunal l'ha decretat.

El jutjat de Tarragona que investiga els fets d'aquell dia pot seguir amb la causa respecte als altres investigats.
 

Estrada «celebra» l'arxivament de la seva causa

La diputada de la CUP Laia Estrada ha volgut «celebrar», a través d'una piulada a Twitter, que el TSJC hagi arxivat la causa que l'acusava de desordres públics i desobediència per la seva participació a una protesta.

L'anticapitalista ha afegit, però que «no s'hauria d'haver començat a instruir perquè no té cap fonament». «És el mateix que li passa a milers de represaliades!», afegeix, tot demanat «amnistia». Estrada, a més, explica que s'ha «assabentat ara per la premsa» de l'arxivament i que el seu advocat encara no té l'aute judicial.