Nous busos articulats a Tarragona

El TSJC estima parcialment un recurs contra la selecció de l'actual gerent de l'EMT de Tarragona

ERC es mostren «indignats» i critiquen un «nou cas de dubte en les praxis de les empreses municipals gestionades pel PSC»

El grup municipal d’ERC-MES es mostra «indignat» davant  l’estimació parcial d’un recurs al TSJC contra la selecció del gerent de l’EMT realitzada el 2016. Durant el Consell d’Administració de l’Empresa Municipal de Transports de Tarragona (EMT) que s’ha celebrat la tarda d’aquest dijous, 30 de maig, s’ha fet saber als consellers l’estimació parcial per part del TSJC d’un recurs interposat contra el procés de selecció del gerent de l’EMT celebrat el 2016.

El concurs es va realitzar el 2016 en convocatòria pública i el va dissenyar i executar una empresa externa especialitzada en captació de directius. Un dels candidats que no va obtenir la plaça va denunciar irregularitats en el procés. Si la sentència —que encara es pot recórrer— acabés esdevenint ferma, afectaria l’elecció de l’actual gerent, Néstor Cañete. Tot i això, la constitució d’un nou equip de govern a l’Ajuntament en les pròximes setmanes farà que s’hagi de configurar un nou consell d’administració de l’EMT. Aquest, haurà de triar un nou gerent, amb la qual cosa el tràmit judicial podria no tenir efectes reals.

ERC ha emès un comunicat on pretén mostrar la seva indignació per «un nou cas de dubte en les praxis de les empreses municipals gestionades pel PSC». Els independentistes, a més, volen «exigir les responsabilitats que pertoquin a l’empresa encarregada pel Consell d’Administració del procés de selecció del gerent —que segons algunes informacions va cobrar uns 10.000 euros per preparar les proves i entrevistar els cinc candidats que van optar al càrrec—, així com a la mateixa presidenta de l’EMT Begoña Floria».

ERC ja va votar en contra del procediment per manca de claredat

Recorden, a més, que el representant d’ERC-MES al consell d’administració de l’EMT, Jordi Fortuny, «es va manifestar i va votar en contra del procediment emprat i del resultat obtingut perquè mancava claredat en les puntuacions i la persona seleccionada era manifestament afí al PSC».

«L’opacitat torna a esquitxar la gestió del PSC davant d’una empresa municipal»

ERC recorda que el procés de selecció «es podia resoldre per designació directa de l’equip de govern però es va optar per un procediment de convocatòria pública que hauria d’haver garantit la transparència i igualtat d’oportunitats dels candidats». Per aquest motiu, ERC lamenta que «un cop més, l’opacitat i les males praxis esquitxa la gestió de Begoña Floria i el PSC davant d’una empresa municipal». Finalment, l’agrupació municipal ha reiterat el seu compromís d’assolir una gestió transparent i objectiva «que no generi cap dubte» en les convocatòries públiques a Tarragona.