La URV aconsegueix que els preus del bar baixin un 10%

Era una de les promeses electorals de la nova rectora Maria José Figueras que va prendre possessió abans de finalitzar el curs passat

Han hagut de passar més de sis mesos d’ençà que la nova rectora va ocupar el càrrec perquè la iniciativa tirés endavant, però finalment ha arribat. Els bars i restaurants de la Universitat Rovira i Virgili (URV) han reduït els preus un 10%, segons han avançat fonts de la universitat a TarragonaDigital. La rebaixa dels preus dels bars i restaurants dels diferents campus era una de les demandes dels alumnes i una de les promeses electorals que la rectora, Maria José Figueres, portava al seu programa. La intenció del seu equip de govern era negociar amb els responsables dels establiments aquesta reducció del preu.

Rebaixa dels preus del bar de la URV

A partir del pròxim dilluns 7 de setembre els preus dels productes de les cafeteries i restaurants que hi ha als diversos campus de la URV seran un 10% més barats de mitjana. Això farà, segons fonts de la Universitat, que els preus estiguin per sota de la mitjana de la resta d’universitats públiques catalanes.  A més d’una reducció mitjana del 10% també s’ha negociat amb els responsables una equiparació del preu del cafè i de l’aigua de les màquines de vending que hi ha a la Universitat.

A partir d’ara un cafè amb llet costarà 1,05 euros, en lloc d'1,25 com costava fins ara. El cafè sol baixarà a 0,85 euros, dels 0,95 que costava. L’aigua mineral tindrà un cost de 0,80 euros, en lloc de 0,90.  El menú que se serveix cada dia a l’hora de dinar costarà 7 euros en lloc de 7,35 euros. I els entrepans freds i calents costaran 20 cèntims menys de l’habitual, situant-se entre els 2,20 i 3,30 euros.

La baixada dels preus, encara que no molt accentuada, ha estat possible gràcies a la negociació del nou equip de govern amb el Grup Soteras, empresa gestora dels establiments de restauració de la URV. D’aquesta manera la URV serà, de moment, la universitat pública catalana, amb els preus més baixos de cafeteria i restaurant.