Miguel Ángel Bejarano, resident des de fa un any a la residència Sant Salvador de Tarragona, denuncia la falta de manteniment del centre

Els usuaris d'una residència de Tarragona denuncien manca de manteniment i personal

La direcció de la residència Sant Salvador assegura que els residents estan ben atesos i que les instal·lacions són competència de la Generalitat

Usuaris amb discapacitat física de la residència Sant Salvador de Tarragona han denunciat la falta de manteniment de l'edifici, amb goteres i esquerdes visibles des de l'exterior. Es tracta d'un complex amb 31 places, gestionat per l'empresa Colisée, que és l'únic centre específic per a grans discapacitats físics a tota la demarcació.

Una quinzena d'usuaris han signat un escrit de denúncia al Departament de Drets Socials de Tarragona, en el qual també han assenyalat que les poques grues operatives estan obsoletes, uns equips bàsics donat el grau de dependència dels residents i el sobreesforç afegit per al personal.

En aquest sentit, la direcció del centre ha contestat que els usuaris estan ben atesos i que la conservació de les instal·lacions és competència de la Generalitat.

Falten equips i personal

En Miguel Ángel Bejarano té 47 anys i va en cadira de rodes a causa d'un greu accident laboral. Fa just un any que és resident a la residència Sant Salvador, situada al barri tarragoní que porta el mateix nom. La situació del recinte, rodejat de bosc, és immillorable i en Miguel Ángel reconeix que a la seva habitació té terrassa exterior i es considera un afortunat de tenir plaça en aquest centre.

Precisament per això li dol que la instal·lació no es mantingui com caldria. Bejarano assegura que en un pavelló conegut com el taller, on els residents fan activitats diverses, hi ha una gran gotera que, cada cop que plou, hi raja aigua. Les esquerdes són ben visibles des de l'exterior, mentre que també són nombrosos els desperfectes estructurals.

Però el perjudici més gran pels usuaris és la falta d'equips, especialment grues i arnesos. «Estem tots al llit, esperant que ens aixequin», lamenta. La falta de personal és una altra de les queixes dels residents. «En cada pavelló hi convivim deu residents i només hi ha una persona per assistir-nos a tots, no donen l'abast», afirma.

En aquest sentit, Bejarano assegura que la situació encara és més desoladora de nit. «Si mai passés algun incident, aquí no tenim vigilància de seguretat, només un parell d'auxiliars», afegeix Miguel Ángel. «No em vull ni imaginar com afrontaríem una situació d'urgència o de perill», reitera.

La cobertura de les necessitats dels residents

Davant aquesta situació, diversos residents van decidir presentar al juny un escrit al Departament de Drets Socials a Tarragona. Sant Salvador, com tantes altres, és una residència pública de gestió privada. El centre, en declaracions a l'ACN, assegura que els residents tenen plenament cobertes les seves necessitats.

«Ens ocupem de la gestió, és a dir, suport i necessitats, però la infraestructura i material se n'encarrega la Generalitat», afirma la directora, Laura Moya. La falta de grues és una qüestió que ja s'ha traslladat a la Generalitat, demanant tres de noves. Moya explica que hi ha altres mancances que també s'han fet arribar al Departament, com una assecadora nova.

Pel que fa a la gotera del taller, la directora reconeix que és un problema que s'arrossega de fa mesos, però que ja s'està en el procés final de la seva reparació. Sobre les queixes per manca de personal, assegura que s'està per sobre de la ràtio.

Les responsabilitats de l'administració pública i la gestió delegada

Colisée gestiona aquest centre residencial de titularitat pública des de fa més de 12 anys. Actualment, s'està treballant en una nova licitació, ja que el darrer contracte es va prorrogar per la pandèmia. Per la seva banda, des de la Generalitat es respon que a l'entitat gestora li pertoca assumir «les despeses de manteniment preventiu i correctiu».

Respecte a la necessitat de grues i arnesos, s'assegura que des de la Direcció General de Provisió de Serveis es va comunicar a tots els centres residencials amb gestió delegada, que es duia terme un concurs públic per a la compra d'ajuts tècnics, i es va demanar que es fessin arribar les seves peticions d'equipament.

En aquest sentit, asseguren que «per motius que desconeixem, no va arribar cap petició de la residència de Sant Salvador», afirmen des del Departament d'Afers Socials. «Per tal de donar resposta a les necessitats d'equipament, s'ha ofert la possibilitat de fer la compra d'equipaments d'urgència mitjançant el procediment de contractació menor», asseguren.