Pla obert de desenes d'autobusos a cotxeres, amb diversos treballadors de l'EMT de Tarragona davant

La vaga dels conductors i conductores de l'EMT no s'atura: continua aquesta setmana

Els dies 29 i 31 continuaran les aturades parcials

Les aturades parcials a l'EMT continuaran la setmana vinent. Els dies 29 i 31 de març hi haurà nova vaga dels conductors i conductores dels autobusos municipals de Tarragona.

Unes aturades parcials que es produiran en dues franges horàries del matí i de la tarda. En concret, de 10 a 12 hores hi haurà una cobertura dels serveis mínims del 33%, mentre de 16 a 18 hores serà del 66%.

Ambdues parts ens hem emplaçat a continuar amb les negociacions el proper dilluns i dimecres, amb la voluntat fèrria d'arribar a una entesa. Tanmateix, «des de l'EMT lamentem que no hi hagi hagut acord, nosaltres hem posat tot el que està en la nostra mà per arribar a punts comuns que desencallin la situació» afirma Fortuny, president de l'EMT.  
 
Una vaga que afecta de ple l'EMT que, tot i haver incorporat 10 nous conductors i conductores, la manca de personal segueix generant afectacions en les línies. 

Recordar que es tracta d’un tema conjuntural motivat per un increment de les baixes (el 15% dels conductors està actualment de baixa), les vacances habituals del trimestre pel sistema de rotació de torns (un 15% de la plantilla) i la impossibilitat d’ampliació de plantilla fixa que ens ve marcada des de l’Estat: la Llei General de Pressupostos de l’Estat estableix un llindar per la reposició de personal que ens impedeix incrementar la plantilla. 

Per tot plegat, Fortuny subratlla que «n podem més que demanar disculpes a les persones usuàries del nostre servei per les afectacions que aquestes aturades estan produint».