Imatge d'alguna autobusos de l'EMT de Tarragona a les cotxeres de l'empresa

La vaga dels conductors d'autobusos de Tarragona podria tenir les hores comptades

Aquest dimecres a la nit se celebrarà una assemblea per prendre una decisió final

El passat dijous, els treballadors i conductors de l'Empresa Municipal de Transports (EMT) de Tarragona es concentraven a la plaça de la Font. Una manifestació que coincidia amb la segona jornada de vaga, que tenia un seguiment del 100%.

Una manifestació on s'anunciava una vaga indefinida a partir del 19 d'abril, tot just quan finalitza la Setmana Santa. El portaveu del comitè d'empresa, Antonio Chacón, reclamava contractar més conductors i reivindicava una reestructuració de la plantilla.

Després de diverses jornades de vaga, tal com informa NacióDigital Tarragona, les negociacions entre treballadors i i la direcció de l'empresa van en bon rumb.

Imatge dels autobusos aturats a les cotxeres durant la primera jornada de vaga dels treballadors de l'EMT de Tarragona
Aquest dimecres a la nit hi haurà la decisió final | ACN

La vaga, amb les hores comptades

Segons informa el citat mitjà, aquest pròxim dimecres a la nit hi haurà una assemblea dels treballadors de l'EMT de Tarragona. Una trobada on es posaran sobre la taula les condicions del preacord al qual s'ha arribat amb la direcció de l'empresa, encapçalada pel conseller Jordi Fortuny

En cas d'arribar a un acord definitiu i ratificar la decisió d'aquest, es tirarà enrere la vaga indefinida que s'havia anunciat a partir del dia 19 d'abril. Un anunci que dona aire a l'EMT de Tarragona després de les aturades i jornades de vaga que s'han fet durant aquests últims dies. 

El preacord que s'ha arribat entre ambdues parts comptarà amb algunes de les reclamacions que es feien des dels treballadors de l'empresa. Segons NacióDigital, en aquest sentit hi haurà l'estructuració de la plantilla que es reclamava des de la part dels treballadors.

A més d'aquesta reestucturació, també es vol resoldre les diferències salarials que hi ha entre els treballadors abans de final d'any. L'EMT també vol posar solució a la falta de conductors dels autobusos que hi ha ara mateix i, per això, s'han marcat un període d'un mes i mig per fer-ho possible.

Unes condicions que arriben després de començar les primeres aturades, en aquest cas parcials, el passat 22 de febrer. Unes jornades de vaga que es feien en dies alterns i prestant uns serveis mínims, aproximadament d'un 45%, a la ciutadania de Tarragona i persones que venien a la ciutat. Ara, sembla que està a punt de finalitzar.