infanta cristina vaixell

El vaixell de l'Armada 'Infanta Cristina' es podrà visitar el dia de la Hispanitat a Tarragona

Entre els dies 11 i 13 d'octubre el vaixell farà una aturada al Port de Tarragona

L'Armada espanyola farà escala al Port de Tarragona entre l'11 i 13 d'octubre. Durant l'estada en aigües tarragonines, el patruller d'altura 'Infanta Cristina' es podrà visitar al moll 'Port Tarraco' el dissabte 12 d'octubre, dia de la Hispanitat, al matí de 10 a 12.30 hores i de 16 a 18.30.

Tres dies al Port de Tarragona

El patruller de l'Armada espanyola estarà tres dies al Port de Tarragona, però només un obert al públic, durant el dia de la Hispanitat. L''Infanta Cristina', amb número P-77, és el segon buc de la classe 'Infanta Elena'. Construït per l'Empresa Nacional Bazán, el van posar per primer cop a l'aigua l'any 1977 i entregat a l'Armada l'any 1980. Era la quarta corbeta de la classe 'Descoberta', fins que, l'any 2004, després d'unes importants modificacions, es va convertir a l'actual configuració de patruller d'altura.

A més, és el vuitè buc de la història de l'Armada que porta aquest nom i té una dotació composta per un total de 90 persones. La seva principal missió és la vigilància marítima i, dins d'aquest camp, algunes són destinades a la lluita contra la immigració il·legal i el tràfic d'estupefaents, la lluita contra la pirateria, el control del trànsit marítim, la protecció del medi ambient i la vigilància pesquera. 

Al llarg de la seva vida operativa, l''Infanta Cristina', ha participat en diferents operacions internacionals com la primera Guerra del Golf,; l'embargament a l'antiga Iugoslàvia; la missió UNIFIL de l'ONU en aigües del Líban; l'operació 'Active Endeavour' de l'OTAN per lluitar contra el terrorisme al Mediterrani; l'Operació ATALANTA que lluita contra la pirateria en aigües de l'oceà Índic; i la darrera va ser la realitzada l'any 2017, quan es va fer el Desplegament Africà de Seguretat Cooperativa i Cooperació Militar amb diversos països de l'Àfrica occidental.

vaixell infanta cristina
Estarà al Port de Tarragona des de l'11 fins al 13 d'octubre | Tarragonadigital