Els edificis del complex turístic de l'antiga Ciutat de Repòs i de Vacances de Tarragona

Els veïns de Boscos de TGN rebutgen la construcció d'un alberg juvenil a la Residencial

L'associació de veïns del barri va organitzar aquest dissabte una consulta

Els veïns de Boscos de Tarragona estan en contra que la Residencial en converteixi en un espai que «pugui acollir, integrar, supervisar i formar a menors amb factors de risc psico-social», segons el resultat de la consulta organitzada aquest dissabte per l'Associació de Veïns de Boscos de Tarragona. Dels 676 veïns del barri de Llevant que han anat a votar, 646 han votat en contra, mentre que només 30 han votat a favor.

L'entitat veïnal ha organitzat la votació al Centre Comercial de Boscos com a protesta per la manca d'informació concreta per part de la Generalitat sobre el projecte i la destinació final de l'espai. Estaven convocats a exercir el seu dret a vot els veïns i veïnes majors d'edat que resideixen al barri de Boscos, així com a la carretera de la platja Llarga i el Passatge Brisamar.

En aquest sentit, abans de la consulta, els representants dels veïns van explicar que en cas de vot negatiu majoritari es plantejaran fer mobilitzacions. Des de l'AVV Boscos de Tarragona no descarten arribar al tall de carreteres, perquè la Generalitat retiri el projecte d'alberg presentat el passat mes de març i en faci un de nou.

Un projecte valorat en 15 milions d'euros

El passat mes de març, la Generalitat va anunciar que l'antiga Ciutat del Repòs i Vacances de Tarragona, la Residencial, es convertiria en un alberg on es promocionarà el benestar emocional d'infants, adolescents i joves. La consellera de Drets Socials, Violant Cervera, va explicar que les obres suposaran una inversió de 15 milions d'euros i que començaran durant l'any 2023.

Després dels treballs, que es finançaran amb els fons europeus Next Generation i que es preveu estiguin enllestits l'any 2026, l'espai comptarà amb una capacitat de 556 places i funcionarà de manera modular, per tal d'adaptar les instal·lacions a la demanda del públic.

Sobre el projecte de la Residencial, el Partit Popular de Tarragona va denunciar fa dues setmanes que la Generalitat havia respost a una petició d'informació que encara no hi havia projecte. Per això, demanen que es replantegi i que es faci «un equipament dirigit a turisme familiar de qualitat».