Associacions veïnals demanen a Ballesteros la destitució d'Elvira Ferrando

La Conselleria de Relacions Ciutadanes té previst de fer el pagament de les subvencions per les festes de barris al voltant del 31 de juliol

La polèmica per l’endarreriment en el pagament de les subvencions per a les festes de barri d’enguany ha adquirit un perfil cada cop més polític. En els darrers dies diverses  associacions veïnals de Tarragona han demanat per escrit a l’Alcalde Ballesteros (PSC)  la destitució de la consellera de Relacions Ciutadanes, Elvira Ferrando.

  

El govern municipal, sobretot arran de la petició de destitució, hauria accelerat els tràmits per tal de procedir al pagament de les subvencions. S’està preparant el decret d’alcaldia corresponent que doni categoria d’urgència a les mateixes i ja s’ha convocat, per aquest dijous 19 de juliol, la Comissió de Valoració de Subvencions que ha de valorar les peticions de subvencions i, si compleixen els requisits tècnics, passaran a exposició pública durant els següents 5 dies laborables i d’allí, si no s’ha presentat cap al·legació, seria Tresoreria l’encarregada de procedir al pagament.

  

Des de la Conselleria de Relacions Ciutadanes es treballa amb la previsió que el pagament es realitzi cap als voltants del 31 de juliol.

L'endarreriment de les subvencions afecta les associacions veïnals

Iniciat l’estiu, cada cap de setmana els barris de Tarragona celebren la seva festa. És un punt de trobada per a tots els veïns i veïnes que es du a terme gràcies a l’impuls de les associacions i el suport econòmic de l’Ajuntament.

El no haver cobrat aquestes subvencions a aquestes alçades del calendari implica que els veïns han d’organitzar les festes amb recursos propis o demanar als participants, (músics, actors, artistes...) que acceptin cobrar amb retard.

Elvira Ferrando demana disculpes per la situació

En declaracions a TarragonaDigital, Elvira Ferrando (PSC), consellera de Relacions Ciutadanes, ha reiterat, en diverses ocasions, «les meves disculpes per la situació viscuda enguany». Ferrando ha explicat que «des de la meva arribada a la Conselleria hem treballat per tal que aquest pagament es realitzi pels volts de Sant Joan. Vinc del món associatiu i, tot i que no hi ha cap norma que obligui, sé de la necessitat d’aquestes subvencions».

ERC presentarà una moció al proper plenari

Tot sembla indicar que l’endarreriment en el pagament s’ha produït per una situació sobrevinguda a la plantilla de la Conselleria que ha comportat la incorporació d’un tècnic a qui s’ha hagut de formar en el sistema de contractació que utilitza l’ajuntament de Tarragona.
 
En aquesta mateixa línia, el grup municipal d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament  ha presentat una moció que es debatrà en el plenari d’aquest divendres  20 de juliol per «implementar un equip de suplències i suport al servei de l’administració local eficient amb les entitats i la ciutadania».