Els veïns de la Móra: «Fa dos anys que esperem per parlar amb Ballesteros»

El president de l'Associació de Veïns manifesta que l'alcalde no els rep

La Móra i de Tamarit són «ignorats» per l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, segons denuncien des de l'Associació de Veïns d'aquests dos nuclis de població situats al litoral nord de la ciutat. El president de l'entitat veïnal, Francesc Garcia, ha explicat en declaracions a TarragonaDigital.com que l'estiu de 2016, ara fa dos anys, van demanar formalment una reunió amb Ballesteros.

Des de llavors, «ens han anat donant llargues i en aquests dos anys encara no ens hem pogut trobar mai amb l'alcalde Ballesteros», explica, ras i curt, Garcia. «Tot i que sí que anàvem parlant amb el seu equip, les reunions i les possibles dates s'anaven demorant i, finalment, vam desistir», comenta.

Els veïns de la Móra, dos anys esperant per reunir-se amb Ballesteros

La manca de diàleg directe amb l'alcalde pren especial rellevància després que  des de la Móra-Tamarit s'hagin ja iniciat els tràmits per acabar esdevenint entitat municipal descentralitzada (EMD), un estatus de més autonomia dins del mateix municipi que permet a l'EMD, regida per una junta veïnal, autogestionar-se els serveis.

«En el procés previ fins a arribar aquí sí que hem tingut contactes amb el PSC i diversos consellers», explica Garcia, que comenta que «fins i tot algun membre destacat del PSC a les comarques de Tarragona ens ha donat suport». El president de l'Associació de Veïns de la Móra-Tamarit ha elogiat la «major sensibilitat de la consellera Floria cap a la Móra» i també ha destacat les converses amb altres partits —com ERC, el PDECat o la CUP—, que «d'entrada veuen amb bons ulls la nostra proposta de constituir-nos en EMD»

La Móra-Tamarit vol esdevenir EMD

En aquests moments, des de l'Associació de Veïns de la Móra-Tamarit s'estan acabant les memòries necessàries per assentar les bases de la petició de l'EMD. «A partir d'aquí, ja hem parlat amb el secretari general de l'Ajuntament de Tarragona perquè s'encarregui del procés de recollida de signatures per esdevenir EMD», explica Francesc Garcia.

Els 'tempos' s'hauran d'acabar d'acotar, però calculen acabar els documents al llarg del mes de setembre i, més tard, iniciar el procés de recollida de signatures.  «La intenció és acabar el procés abans de les properes eleccions municipals, del juny que ve», diu Garcia. Llavors, caldria posar-se d'acord amb el govern que en sortís i instar la Generalitat, que és qui té la darrera paraula, a aprovar la creació d'aquesta nova EMD.