Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de la processionària al Parc Francolí de Tarragona

Els veïns del Parc Francolí demanen a l'Ajuntament mesures contra la processionària

Han interpel·lat el consistori a través de les xarxes socials: «ens agradaria saber si s'ha fet el tractament corresponent»

Imatge de la processionària al Parc Francolí de Tarragona
Imatge de la processionària al Parc Francolí de Tarragona | Twitter / @VeinsParcTGN

 

La plaga d’eruga processionària, que afecta diverses zones i barris de la ciutat de Tarragona i d’altres municipis de les nostres comarques, ha arribat també al Parc Francolí.

El passeig que discorre a la vora del riu tarragoní, ben a prop de les escoles Cèsar August i CEIP Tarragona, està infestat de grans nius d’un insecte que, si no es va amb compte, pot causar greus problemes —i fins i tot la mort— a mascotes i animals.

[predef]tarragona-digital-app-180[/predef]

S'ha fet el tractament corresponent? La pregunta dels veïns

Els veïns d’aquest indret de la ciutat de Tarragona, organitzats al voltant de l’Associació de Veïns Parc Francolí, han mostrat públicament la seva preocupació i ja han interpel·lat l’Ajuntament a través de les seves xarxes socials.

A Twitter, concretament, els ciutadans de la zona han manifestat que «ens agradaria saber si l’Ajuntament de Tarragona ha fet el tractament corresponent» i han afegit que, «si no és així, que ho faci al més aviat possible perquè no s’estengui la plaga».

Un veritable risc per a les mascotes

L’eruga sorgida de la processionària del pi és habitual en aquests arbres mediterranis, tan típics del nostre territori, tot i que també pot afectar altres espècies vegetals. Els propietaris d’animals de companyia han d’evitar, segons els experts, que hi entrin en contacte i, sobretot, que les ingereixin, ja que en menjar-les la mascota podria morir.

Les lesions més típiques que provoca la processionària són inflamacions de la llengua, la boca i els llavis; inflamació de les parpelles i úlceres a la còrnia; i inflamació de la cavitat nasal. Ingerir l’insecte, cal reiterar-ho, podria provocar una gran inflamació interna, que causaria la mort de l’animal.

A l’espera de resposta i accions per part de l'Ajuntament de Tarragona en el cas concret del Parc Francolí, els veterinaris, en aquests casos, recomanen vigilar les zones de passeig de gats i gossos, i prendre mesures per evitar el contacte amb les erugues.

També et pot interessar: