Els Nanos Nous i els Dimonis Pau i Petra sobrevolant el barri tarragoní de Sant Pere i Sant Pau

Vídeo: Els Nanos Nous i els dimonis Pau i Petra sobrevolen Tarragona durant el confinament

El barri tarragoní anima el confinament amb el seguici popular de la ciutat

El barri tarragoní de Sant Pere i Sant Pau veu com els elements del seguici festiu de la ciutat van passejant pels carrers. Després del vol de l'Àliga de Tarragona pel barri, ara ha estat el torn dels Nanos Nous i dels dimonis Pau i Petra i, com no podia ser d'altra manera, també al ritme de l'Amparito Roca.

«Festa Major» al carrer Blanca d'Anjou

Sant Pere i Sant Pau torna a ser protagonista en aquests dies de confinament. L'escenari ha estat el carrer de Blanca d'Anjou del barri de Tarragona on, aquest cop, s'ha vist com sobrevolaven el carrer els Nanos Nous  i els dimonis Pere i Petra del seguici.

Al ritme de les gralles i del pasdoble tradicional de Tarragona, 'Amparito Roca', els gegants han «ballat» pel cel tarragoní, dies després que ho fes l'Àliga de Tarragona.

Els Nanos Nous representen els tarragonins de la segona meitat del segle XX: el barri del Serrallo, el Club Gimnàstic i els Castellers de Xiquets de Tarragona.  Tots ells van ser construïts respectivament els anys 1965, 1986 i 1990 i van ser agrupats en un grup diferenciat quan el 1991 es va establir el criteri cronològic dels capgrossos del segle XIX i del XX. Els artistes que van fer els gegants van ser Joan Tortosa, pescadors; Vicent Luna, Nàstic; i Joan Blàzquez, Xiquets de Tarragona.