Pla general dels assistents a l’acte del Seguici Petit de la festa major de Santa Tecla

La vigília de Santa Tecla ve marcada enguany pel retrobament amb el Seguici Popular

Els elements festius de Tarragona faran dues tandes de lluïment a l'escenari de la plaça de la Font

Santa Tecla és a tocar i Tarragona celebra aquest dimecres la vigília de la Festa Major. Unes festes que, de nou, arriben marcades per la pandèmia i les restriccions. Després del Pregó que aquest dimarts ha pronunciat el tenor tarragoní Àngel Òdena, avui es podran veure les dues primeres tandes de lluïment del Seguici Popular, a l'escenari de la plaça de la Font.

Serà amb aforament limitat per a 800 persones per tanda —amb entrades exhaurides—, que com s'ha fet amb el Seguici Petit, estaran assegudes en taules de sis persones repartides per la plaça de la Font. En aquest sentit, caldrà veure si els restauradors de la cèntrica plaça mantenen el seu tancament a causa de les restriccions imposades.

Les dues tandes de lluïment del Seguici de Santa Tecla, que substitueixen la tradicional cercavila de la vigília, se celebraran a les 17.30 i a les 20.30 hores. En la primera d'elles, el Lleó de Tarragona oferirà per primera vegada el seu ball protocol·lari amb una coreografia de Jaume Guasch Llorach.

Els Tocs de Vigília de Festa i l'Entrada de Músics

La matinal de la vigília de Santa Tecla tindrà com a primer acte destacat de la jornada els Tocs de Vigília de Festa des del campanar de la Catedral. Serà a les dotze del migdia, mateixa hora en què es produirà l’Entrada de Músics a la plaça de la Font, recuperant així de manera simbòlica aquest acte, que comptarà amb els grups que acompanyaran els elements del Seguici a la tarda i l'endemà.

Per l'escenari de la cèntrica plaça tarragonina hi passaran Tradiband, Ministrers El Tecler, La Virolla, Esperidió, Sonagralla, Alfàbrega, Pelacanyes, Sacaires de Tarragona, Mitja Cobla Mitja Lluna, Tresmall, Bordons, Quatre Garrofers, Tocaferro, Bufalodre, Faktoria Folk i So Nat. En acabar, hi haurà un concert a càrrec de la Tradiband.

Tal com s'ha fet amb les tandes de lluïment del Seguici Petit i el Seguici Popular, l'accés a la plaça de la Font i el seu entorn estarà restringit amb aforament limitat i amb entrada prèvia.

Nit de Barraques al Teatre Auditori del Camp de Mart

La vigília de Santa Tecla continuarà a la tarda amb la representació de l'obra 'Ocaña, reina de las Ramblas' a la Sala Trono, a les 20 hores. Poc després, a les 20.45 hores, la plaça de la Pagesia serà l'escenari de la representació completa de la Moixiganga, amb So Nat - Grallers de Tarragona. Ambdós actes tenen aforament limitat amb reserva prèvia.

El punt final a la vigília de Santa Tecla arribarà a partir de les 21.45 hores, amb les Barraques 2021, que enguany canvien el passeig de les Palmeres pel Teatre Auditori del Camp de Mart. La proposta, adaptada a la realitat sanitària de la pandèmia, comptarà amb les actuacions de Fetitxe 13, mentre que la nit es clourà de la mà dels Tremenda Jauría.