Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp

Vuit línies de 1r d'ESO al Martí i Franquès de Tarragona, el màxim a Catalunya

El centre de Tarragona només pot absorbir dotze línies, però enguany el volum de nens nascuts el 2006 dona per catorze classes

L'Institut d'Antoni de Martí i Franquès de Tarragona, en una imatge d'arxiu.
L'Institut d'Antoni de Martí i Franquès de Tarragona, en una imatge d'arxiu. | Cedida

 

L'Institut Antoni de Martí i Franquès de Tarragona acollirà vuit línies de primer d'ESO durant el curs que començarà dimecres vinent, el 2018-2019. Segons apuntava aquest divendres el director dels serveis territorials d'Ensenyament a Tarragona, Jean-Marc Segarra —fins aquest juny, curiosament, director del Martí i Franquès—, «el centre de Tarragona, però no pas els barris, té un problema d'absorció de la canalla nascuda en el 'baby boom' de 2006, que ara arriba a l'ESO».

Vuit línies de primer d'ESO només al Martí i Franquès

L'estàndard de la ciutat estableix que  el Martí i Franquès té sis línies d'ESO —el màxim permès a Catalunya—, el Pons d'Icart n'acull tres i l'Institut Tarragona, tres més. En total, doncs, una dotzena de classes que, amb l'arribada a l'etapa preadolescent del 'baby boom' de 2006, són insuficients. «Ara mateix, pel volum d'alumnes a primer d'ESO, necessitem catorze línies, i no pas dotze», apuntava Segarra. «I el problema es pot perpetuar durant quatre o cinc anys més», apuntava.

Per aquest proper curs, que tot just comença la setmana vinent, s'ha optat per la solució d'instal·lar barracons al Martí i Franquès i que sigui aquest centre qui sobrepassi el límit de línies establert perquè, de manera excepcional, en tingui vuit enlloc de sis: hi haurà, doncs, 1r G i 1r H. «És una mesura que establim només per a aquest curs, perquè treballem a la recerca de solucions a llarg termini, a vuit o deu anys vista», va explicar Segarra.

El director dels serveis territorials d'Ensenyament va avançar que des del departament que ell comanda  ja s'han iniciat els contactes amb l'Ajuntament de Tarragona per tal de poder trobar vies de solució a l''overbooking preadolescent' al centre de la ciutat en els propers anys. D'aquesta manera, les dues administracions ja han començat a estudiar el mapa escolar de Tarragona per acordar on poden plantejar-se nous equipaments. La manca d'espai material per créixer cap a Ponent farà que, amb tota probabilitat —segons apuntava el mateix Jean-Marc Segarra— la solució passi per la zona de la Vall de l'Arrabassada.