CEDIAP Santa Tecla

La Xarxa Santa Tecla atén més de 250 infants amb trastorns del neurodesenvolupament

Aquest divendres s'han presentat les noves instal·lacions del Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç Santa Tecla, ubicat a la plaça Verdaguer de Tarragona

La Xarxa Santa Tecla va atendre 264 infants amb trastorns de desenvolupament durant el 2018. Així ho va anunciar la directora del Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç (CEDIAP), Marta Bladé, durant la presentació als mitjans de les noves instal·lacions del centre a la plaça Verdaguer de Tarragona.

L’espai, que va obrir portes en la nova ubicació el passat mes d’agost, substitueix el que fins ara hi havia a l’avinguda Catalunya. A la plaça de Verdaguer, el CEDIAP compta amb 260 metres quadrats, llum natural en totes les sales de teràpia, així com dues sales més d’atenció directa.

CEDIAP Santa Tecla
La directora del CEDIAP, Marta Bladé, a la recepció del CEDIAP. | Antonio Ramos

 

Un nou espai més gran i amb llum natural

Acompanyada de Joan Aregio, director general adjunt de la Xarxa Santa Tecla, Marta Bladé ha presentat el nou equipament que ocupa el CEDIAP. Aquestes noves instal·lacions han suposat una inversió de 70.000 euros en l’adequació d’espais i 3.000 euros més en nous materials.

La directora del centre ha explicat que «és un espai més gran, més agradable, millor ubicat, amb més llum i amb unes millors prestacions». Aquestes noves possibilitats fan que «els professionals puguin dissenyar els tractaments, tots ells basats en el joc, d’una altra manera», ha dit Bladé.

CEDIAP Santa Tecla
Una de les professionals del CEDIAP mostra alguns dels materials amb els quals es fan els tractaments. | Antonio Ramos

 

Preguntada sobre el tipus d’atenció que ofereix el CEDIAP, Montse Bladé ha comentat que «al centre atenem infants de fins a sis anys amb trastorns de neurodesenvolupament,  siguin motrius, visuals, psicomotrius o cognitius, entre altres, així com amb síndrome de Down i de l’espectre autista».

El CEDIAP Santa Tecla ofereix servei a la zona centre de la ciutat, amb una població potencial afectada de 230 infants, tot i que l’any 2018 es van atendre 264 casos. D'aquests, més del 60% són nens. En els nou anys que Santa Tecla gestiona el CEDIAP, el nombre de casos atesos ha anat creixent progressivament. En aquest sentit, Marta Bladé ha explicat que «hi ha una millor detecció precoç, treballant conjuntament amb els centres d’atenció primària i les escoles».