L'aigua del Francolí no s'ha vist afectada per l'accident químic de divendres passat

S'ha tornat a autoritzar el seu ús com a aigua de reg

Des d'aquest dimarts, dia 4 de juny, l'aigua del riu Francolí ja es pot fer servir amb normalitat després que des de l'Agència Catalana de l'Aigua s'hagi comprovat que els valors contaminants d'aquesta aigua es troben dins dels llindars estàndard. D'aquesta manera, es posa punt final a la restricció d'ús per a reg d'aquesta aigua que s'aplicava des de divendres, 31 de maig, quan es va produir l'accident químic mortal a l'empresa Carburos Metálicos de la Pobla de Mafumet.

Mentre que l'ús d'aigua de boca no ha estat restringit, encara pesava la prohibició d'utilitzar l'aigua per regar, que aquest dimarts s'ha acabat aixecant per part de l'Agència Catalana de l'Aigua.

Millora l'estat de salut del treballador ferit

L'estat de salut del treballador ferit en la fuita d'amoníac de la Pobla de Mafumet de divendres va passar aquest dilluns, dia 3 de juny, de crític a greu, segons fonts de l'Hospital Vall d'Hebron, on està ingressat. L'home, que va ser traslladat pel Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), va passar de greu a crític unes hores més tard, però els darrers dies ha millorat.

En aquest accident, que  va tenir lloc en una empresa del Polígon Nord de Tarragona, va morir un company seu. Protecció Civil va demanar a la població que no s'apropés a la zona. La fuita es va donar el passat divendres al matí en una empresa del Polígon Nord de Tarragona, a la T-750. Els primers a intervenir-hi van ser els bombers de l'Associació Empresarial Química de Tarragona.

S'hi van acabar desplaçant  cinc dotacions dels Bombers, nou dels Mossos d'Esquadra, quatre ambulàncies i dos helicòpters del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) i tècnics de la Secretaria de Medi Ambient de la Generalitat. Protecció Civil de la Generalitat va activar el pla PLASEQCAT en estat d'emergència i va demanar a la població que no s'apropés a la zona de l'incident. 

També et pot interessar