L'entorn de la Granja dels Frares serà el lloc de la plantada al Morell

L'Ajuntament del Morell i l'Associació Aurora organitzen la segona plantada a la Granja dels Frares

Els alumnes de l'escola Ventura Gassol i l'INS El Morell s'encarregaran de la plantada

El projecte de recuperació del bosc de ribera al curs baix del riu Francolí, centrat a l'entorn de la Granja dels Frares, continua pel seu bon camí. L'Ajuntament del Morell i l'Associació Aurora que treballen des de l'any 2016 en aquest projecte han impulsat la segona edició de la plantada del municipi amb la ciutadania, tal com es va fer l'any 2019.

Després de renovar i ampliar l'acord de custòdia que mantenen amb l'objectiu de preservar els valors naturals d'aquest entorn fluvial i, alhora, involucrar la ciutadania en aquest projecte, les dues parts han adaptat la plantada a la pandèmia. La proposta ha estat portada a l'escola Ventura Gassol i l'INS El Morell. L'activitat es durà a terme amb totes les mesures de seguretat i, per tal d'espaiar els grups participants, es faran quatre jornades els dies 5, 6, 7 i 10 de maig.

Durant aquests dies es plantaran 375 plantes de nou espècies diferents. Gran part d'aquestes son pròpies de la vegetació de ribera  d'un riu mediterrani com és el Francolí i es plantaran a la finca que queda just davant de la Granja dels Frares amb l'objectiu d'afavorir la biodiversitat d'espècies i integrar paisatgísticament tot l'entorn. 

Està previst crear una franja verda amb dues línies de plantació ben diferenciades, una de port més arbori i l'altra de més arbustiu. La primera estarà formada per alocs, tamarius, salat blanc, aladerns i ginestes. En canvi la segona la conformaran llentiscles, margallons, arç blanc i romaní. En finalitzar la plantada, l'Associació Aurora s'encarregarà de fer el manteniment  amb la finalitat que les espècies acabin prosperant. La franja de plantació es disposarà en portell i farà un total de 306 metres lineals.

La jornada donarà el tret de sortida amb una caminada  dels alumnes des dels seus centres educatius fins a la Granja dels Frares, on es donarà un temps per esmorzar i fer la presentació de l'activitat, la plantada i el reg. Així s'involucrarà l'alumnat en una activitat de la millora de l'entorn natural i es contribueix a la descoberta del patrimoni natural local.