Imatge d'arxiu de l'Ajuntament del Morell

L'Ajuntament del Morell surt al pas i defensa la seva actuació en el cas dels treballadors expedientats

En un comunicat, el consistori aclareix el fets i respon a les queixes i reclams de CCOO i SAF-AL

L’Ajuntament del Morell ha volgut sortir al pas de les últimes informacions referides als expedients oberts a 23 treballadors municipals després d’una concentració de protesta a la via pública, en la qual s'hauria fet «escarni» dels polítics electes, un fet que denunciaven CCOO i el Sector de l’Administració Local (SAL) de la FSC de Catalunya i que va revelar divendres l’Agència Catalana de Notícies.

En un comunicat, el consistori morellenc ha aclarit que els treballadors, al carrer i en reclam de l’aprovació de l’Acord Comú de Condicions dels Empleats Públics dels Ens Locals de Catalunya, «van aplaudir i xiular, amb intenció crítica, la sortida dels polítics després d’una sessió plenària, però també un treballador públic que va sortir deu minuts abans de les dependències de l’Ajuntament, de forma separada als càrrecs electes». Els fets, apunten, «són diferents si es duen a terme davant dels polítics que davant d’un company de feina».

«Mecanismes habituals»

Precisament, aquest empleat municipal va sol·licitar empara a l’Ajuntament per assetjament laboral, fet pel qual el consistori va posar en marxa «els mecanismes habituals en aquestes situacions», «i que hauria engegat per a qualsevol dels més de cent treballadors i treballadores de l’administració». En aquest sentit, l’Ajuntament del Morell «es felicita per disposar d’aquests mecanismes i per normalitzar un procediment que és ordinari i degut». «Els fets són excepcionals», reiteren, «però la resposta no ho ha de ser, ja que aquesta és l’obligació legal del consistori».

Així, més enllà de confirmar l’obertura de l’expedient de prèvies a les treballadores i treballadors implicats, i el consegüent desenvolupament habitual d’aquests casos realitzat per un instructor, l'Ajuntament «no en pot donar més detalls, ja que fins que no es conclogui tot el procediment es tracta d’una informació reservada. Per últim, el govern del Morell apunta que és el «primer interessat a defensar els drets de totes les seves treballadores i treballadors, i és per això que no pot obviar la petició d’empara d’un d'ells». Arran dels fets, el consistori va donar «la màxima prioritat» a la confecció i posterior aprovació «d’un protocol per a la prevenció i abordatge de l’assetjament psicològic, sexual, per raó de sexe o orientació sexual i altres discriminacions».