Imatge de l'edifici de l'Ajuntament del Morell

El Morell investigarà les suposades ingerències polítiques del regidor Alberto Ortega

Ortega va ser destituït fa un mes com a responsable de Seguretat Ciutadana del municipi

L’Ajuntament del Morell ha anunciat que crearà una Comissió Especial Informativa amb l’objectiu de determinar si el regidor socialista Alberto Ortega, expulsat del govern municipal fa unes setmanes per suposades irregularitats, va intervenir per retirar sancions de trànsit o en casos de retirada de vehicles per part de la grua municipal.

Cal recordar que fins fa un mes, Ortega era el responsable de l'àrea de Seguretat Ciutadana. En aquest sentit, un informe intern del consistori assenyala que, suposadament, el regidor hauria demanat a agents de la Policia Local que permetessin treure un vehicle del dipòsit sense pagar la taxa de retirada de la grua, que té un cost de 75 euros.

La creació de la Comissió es va aprovar per unanimitat aquest dijous vespre en un ple extraordinari celebrat a instàncies del grup municipal d’ERC-Compartim.

Actuar de forma exemplar i contundent

Ara fa un mes, l'alcalde del Morell, Eloi Calbet, va decidir cessar Alberto Ortega com a regidor de Seguretat Ciutadana a causa d'una pèrdua de confiança després d’haver-se detectat actuacions suposadament irregulars en l'exercici de les seves funcions. En aquest sentit, Calbet va assenyalar que havia de prevaldre la presumpció d'innocència, tot i que va afirmar que calia actuar de forma «exemplar i contundent».

Les competències en matèria de Seguretat Ciutadana que fins al moment tenia Ortega va assumir-les l'alcalde Eloi Calbet.