Eloi Calbet, alcalde del Morell, recollint un premi

Reconeixen la feina de l'Ajuntament del Morell en l'àmbit digital i de transparència

Es tracta del Reconeixement Administració Oberta 2021 i del Segell InfoParticipa

L'Ajuntament del Morell ha rebut dos reconeixements per la seva bona tasca en matèria de transparència i informació pública. L'alcalde del municipi i regidor de Noves Tecnologies, Eloi Calbet, ha detallat que són uns premis «que reivindiquen la seva maduresa digital i la bona tasca que s'ha dut a terme».

D’una banda, han atorgat al consistori morellenc el Reconeixement Administració Oberta 2021. Uns guardons que el Consorci Administració Oberta de Catalunya atorga cada any als ajuntaments i consells comarcals que han destacat en la transformació digital de la seva relació amb la ciutadania i en la seva gestió interna.

Després d’haver aconseguit situar-se en el top 10 a l’edició 2020, aquest 2021 l’Ajuntament del Morell ocupa la primera posició en el grup de municipis d’entre 1001 i 5000 habitants.

D’altra banda, el Segell InfoParticipa a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local. Es tracta d’una certificació que atorga la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) a partir de les avaluacions que realitza el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de les webs locals.

En aquest cas, el consistori té el 85% d’indicadors positius, i per obtenir-lo necessitava, almenys, un 80%. Val a dir que és una distinció única en l’àmbit estatal i, en la franja d’habitants del Morell, aquest és l’únic que disposa del segell de tota la demarcació de Tarragona. Així mateix, el municipi es troba al mateix nivell que Salou, Reus o Calafell. 

Tot plegat, unes distincions que «són un reconeixement a les bones pràctiques, i a l’esforç que fem les administracions per digitalitzar-nos, sempre amb l’objectiu de millorar i facilitar la relació que tenim amb la nostra ciutadania», acaba Calbet.