Imatge de la residència Nostrallar, als Pallaresos

Els Pallaresos sol·licita la presència de la UME a la residència Nostrallar, amb 20 casos de coronavirus

L'Ajuntament no té mitjans i vol evitar «situacions dramàtiques»

S’eleven fins a una vintena els casos de coronavirus a la residència Nostrallar dels Pallaresos (Tarragonès). Dissabte, 28 de març, van transcendir els primers positius de la Covid-19 a la instal·lació i la situació, molt delicada, s’ha agreujat amb el pas dels dies. Avui dijous, precisament, l’ajuntament del municipi ha sol·licitat a la Subdelegació del Govern espanyol, previ comunicat a la Delegació Territorial del Govern català a Tarragona, la presència de la Unitat Militar d’Emergències (UME) al centre. El consistori també ha demanat la desinfecció d’espais públics, locals municipals i carrers del municipi.

Després d’una reunió de govern telemàtica, l’Ajuntament dels Pallaresos ha emès un comunicat on carrega contra «la informació esbiaixada facilitada per la residència» i manifesta «la preocupació rebuda de part dels familiars dels residents i treballadors». Tot això, sumat a la «manca de mitjans del mateix Ajuntament» i «l’augment exponencial de casos confirmats de coronavirus» ha derivat en un crit d’ajuda a l’exèrcit per tal de pal·liar la crisi sanitària a la residència. La subdelegació espanyola, per la seva part, ja s'ha posat en contacte amb el consistori per tal d'aconseguir la presència de la UME al més aviat possible.

Evitar «situacions dramàtiques»

Des de l'Ajuntament dels Pallaresos expliquen que es volen evitar «situacions dramàtiques viscudes a d’altres residències i, per tant, es prendran les mesures necessàries per aconseguir aquest objectiu». «La salut dels residents i dels veïns i veïnes està per sobre de tot», han remarcat, i han assegurat que el poble «continuarà col·laborant en tot el que estigui al seu abast amb la residència». Amb tot, la brigada municipal  seguirà desinfectant les zones comercials i carrers dels Pallaresos durant els pròxims dies.