Estació logística d'Amazon a Constantí

Amazon obrirà una estació logística al polígon de Constantí que donarà feina a 90 persones

L'edifici, de més de 9.000 metres quadrats, començarà a funcionar a l'octubre

Amazon posarà en marxa a l'octubre una estació logística al polígon de Constantí  (Tarragonès), que es convertirà en el primer centre d'operacions de la companyia a la demarcació. L'edifici, de 9.000 metres quadrats, donarà servei als clients de la zona.

L'estació crearà més de 90 llocs de treball fixos a temps complet i parcial, i afavorirà la creació de més de 200 oportunitats de feina indirecta per a empleats de les quatre empreses de repartiment locals amb les quals preveu treballar, segons assenyala la multinacional en un comunicat. Aquesta instal·lació donarà impuls al qual Amazon  anomena «l'última milla» del procés de comandes i ajudarà, segons apunta, a millorar l'experiència d'entrega dels clients.

La multinacional explica que els paquets s'envien a una estació logística des dels centres logístics i de distribució d'Amazon propers, i a continuació les empreses transportistes els carreguen en els seus vehicles de repartiment i els lliuren als clients.

El centre del polígon de Constantí, dissenyat amb criteris de sostenibilitat, serà la novena instal·lació d'Amazon a Catalunya. Se sumarà a tres centres logístics, un centre de distribució, un centre urbà per al servei Amazon Fresh i tres estacions logístiques —en aquest cas situades a la Zona Franca de Barcelona, Rubí i Martorelles.

Un edifici sostenible 

L'edifici que es construirà al polígon de Constantí tindrà una coberta i un revestiment que s'han fet amb materials d'alta qualitat dissenyats per un aïllament i una eficiència energètica òptims. A més, s'instal·laran 500 metres quadrats de panells solars fotovoltaics a l'àtic que produiran 100 kWp d'electricitat i l'edifici utilitzarà il·luminació LED.

La nova estació logística d'Amazon a Tarragona tindrà una gran quantitat de finestres i claraboies  que proporcionarà una bona quantitat de llum natural, complementada quan sigui necessari d'il·luminació artificial. Per acabar, cada una de les noves estacions logístiques està dissenyada per satisfer possibles necessitats futures d'aparcament per vehicles de repartiment elèctric. Des de la disposició física fins al disseny elèctric, la companyia està optimitzant aquests espais per oferir flexibilitat i escala a mesura que ens aproxima a la posada en marxa de vehicles de repartiment elèctrics en un futur. 

Aquest centre serà la primera instal·lació logística d'Amazon a Tarragona i la novena a Catalunya, que ja en suma tres centres logístics, un de distribució, un d'urbà i tres estacions logístiques.