Diverses persones durant l'Apatapa, la ruta de tapes del Morell

Torna l'Apatapa, la ruta gastronòmica del Morell

L'esdeveniment arriba a la 6a edició

El Morell ha encetat el calendari estiuenc amb moltes forces i recuperant les festivitats que no s'han pogut celebrar amb normalitat a causa de la pandèmia. Una d'aquestes activitats és la ruta gastronòmica 'Apatapa'.

Després de dos anys d'aturada obligada, s'ha organitzat la 6a edició d'aquesta ruta i arriba amb forces renovades. Una nova oportunitat de gaudir i degustar les millors tapes dels establiments del Morell. 

La tornada de l'Apatapa tindrà lloc entre el 15 i el 17 de juliol. Una ruta gastronòmica que en la darrera edició va servir més de 8.000 racions, fet que des de la regidoria de Promoció Econòmica de l'Ajuntament morellenc no ha dubtat a tornar a apostar per aquesta iniciativa.

La regidora, Mònica Casas, ha explicat que es tracta d'una proposta «que fa estiu i que convida tothom a sortir al carrer». «En les últimes edicions, la ruta va cridar l’atenció de moltes persones de fora del Morell, que recorrien el poble llibret en mà preguntant on eren els diversos establiments participants», diu la regidora.

Tapes per a tots els gustos i premis

L'Apatapa comptarà amb set establiments de restauració del Morell. Tots ells oferiran les seves creacions a un preu popular, de 3,5 euros amb consumició inclosa.

En aquest sentit, els bars, restaurants i fleques adherits a l'Apatapa 2022 hi ha opcions dolces i salades, sense gluten i, fins i tot, vegetarianes. D'aquesta manera, tothom podrà gaudir d'aquesta ruta de tapes que es distingeix per la qualitat i l'originalitat.

Així mateix, també es farà un sorteig entre tots aquells que omplin la butlleta del llibret de l'Apatapa amb el segell d'un mínim de sis establiments. Un lloc on s'haurà d'indicar la millor tapa segons la seva opinió personal.

La butlleta completada es podrà dipositar, abans del 26 de juliol, a les urnes ubicades a l'Ajuntament del Morell, al pavelló municipal i al Centre Cultural. Pel que fa als premis seran de 350, 200 i 150 euros a consumir en qualsevol dels establiments participants en l'Apatapa 2022.

La millor tapa s'emportarà 300 euros i un diploma acreditatiu. El lliurament de premis i del reconeixement a la millor tapa es farà en el marc del vermut de Festa Major, el pròxim diumenge 31 de juliol al migdia.