A l'Arquebisbat de Tarragona no li consta «cap denúncia ni indici» contra mossèn Llagostera

Diversos nens, que llavors eren escolans, van patir abusos sexuals entre el 1972 i el 1973

L'Arquebisbat de Tarragona ha assegurat que no li consta «cap denúncia ni indici» contra mossèn Pere Llagostera, després que diverses víctimes hagin explicat que va abusar sexualment d'elles quan era rector de Constantí. El mossèn va morir fa dos anys, el gener del 2017. Després que TarragonaDigital i El Periódico publiquessin el vespre d'aquest diumenge, 3 de febrer, els abusos sexuals a diversos nens a la dècada dels 70, l'Arquebisbat ha emès un comunicat on assegura que a la institució no li consta «que hi hagi hagut cap denúncia ni cap indici contra ell»

A més, l'Arquebisbat en el comunicat lamenta «profundament» el patiment de les víctimes i es posa a la seva disposició per «escoltar-les», alhora que ha subratllat que està «compromès plenament» amb garantir la protecció dels menors, tal com el papa Francesc demana en aquesta matèria, conclou.

Els abusos de mossèn Pere Llagostera

Després de gairebé 50 anys, s'ha trencat el silenci al poble de Constantí. Diverses víctimes i testimonis han explicat i corroborat que entre els anys 1972 i 1973, mossèn Pere Llagostera va cometre diferents abusos sexuals a diversos nens, aleshores escolans. Als estius el grup de nens, juntament amb el mossèn i un parell de monitors o seminaristes, duien a terme colònies i excursions al Pirineu, a la Vall de Boí. 

Mossèn Pere cometia els abusos de nit, passejant-se per les habitacions, entre les lliteres. Els nens es despertaven i sorprenien el clergue, que els havia abaixat els pantalons i els calçotets. Mentre que en un principi els abusos van ser masturbacions i refregaments, el segon any, el 1973, una de les víctimes assegura que el mossèn li va practicar una fel·lació. Els menors, en explicar-ho a casa seva, no els van creure i no van trobar comprensió, i per aquest motiu mai hi va haver cap denúncia interposada contra mossèn Pere Llagostera. 

Són diverses víctimes les que asseguren haver patit abusos sexuals per part del mossèn, i d'altres testimonis ho corroboren. Una de les víctimes va ser el músic Joan Reig, que va canalitzar i explicar la història en una cançó, «Corvus», inclosa en el darrer disc d'Els Pets 'Som'.