es imatges del concert de Els Pets al Parc de la Festa

Els Pets presenten la primera cançó de 'Som', el seu nou disc

El grup constantinenc actuarà a Reus el pròxim 8 de març

Els Pets han presentat aquesta matinada «La vida és molt avorrida sense el teu cos», el primer senzill del seu nou disc, 'Som'. La formació constantinenca va presentar el seu darrer àlbum aquest dijous, 14 de setembre, en el marc del 30è Mercat de Música Viva de Vic. El disc sortirà a la venda el pròxim 19 d'octubre en quatre formats diferents: en CD, en vinil, en digital i també en format USB. 

Després de mesos de producció i gravació al Teatret de Ca l'Eril, a Guissona, el trio de Constantí ha fet públic un dels seus secrets més be guardats, el nom del seu nou disc. Segons apunta Lluís Gavaldà, cantant del grup, el títol de 'Som' té diferents lectures. Per un costat, explica, «amb 'Som' volem dir que encara som aquí després de 33 anys i que encara tenim ganes d'explicar coses i fer música». D'altra banda, el cantant afirma que «malgrat que a la foto només hi sortim tres persones, Els Pets som molts més, i 'Som' també fa referència a una reivindicació d'entitat col·lectiva en un món individualista». Un tercer sentit del títol del disc també és la «lectura de país», ja que, segons Gavaldà, «l'única solució per aconseguir un futur millor per tots és la interrelació entre nosaltres». 

Fent referència a la lletra de la cançó, a les 12.19 h de la matinada d'aquest divendres s'han fet públics el senzill i el seu videoclip, que ja es poden escoltar i veure a través de les plataformes digitals. El videoclip de «La vida és molt avorrida sense el teu cos» ha sigut dirigit per Álvaro Sanz, que ja va treballar amb ells fa més de deu anys, i Mònica Bedmar. 

Amb aquest nou disc, Gavaldà explica que Els Pets han sortit de la seva «zona de confort» i han anat a buscar «l'essència de la cançó». Sota la direcció de Joan Pons, d'El Petit de Cal Eril, que s'ha encarregat de produir l'àlbum, Els Pets han intentat que les noves cançons fossin «absolutament 'minimals', curtes i sense posar més instrumentació que la portem nosaltres cinc», explica Lluís, afirmant que ara era el moment de deixar-se «rebregar» i «treure tot allò que és superflu de la cançó». 

Els Pets actuaran al Teatre Fortuny de Reus el 8 de març

Si bé el disc es publicarà d'aquí a un mes, encara caldrà esperar per poder-los escoltar en directe. La presentació oficial del disc es farà el 16 de desembre en un escenari incomparable, el Gran Teatre del Licdeu, en el marc del Suite Festival. A més, el grup també ha fet públiques quatre dates de concerts més, programats a Manera, el 25 de gener al Teatre Kursaal; a Granollers, l'1 de febrer al Teatre Auditori; a Lloseta, Mallorca, al Teatre Lloseta el 16 de febrer; i a Reus, al Teatre Fortuny, el 8 de març.