Imatge d'arxiu del poble de Constantí

Constantí aprova inicialment el PPU-13 per desenvolupar una nova àrea industrial

L'Ajuntament preveu enllestir la tramitació del projecte l'any que ve i iniciar les obres el 2024

La Junta de Govern Local de l'Ajuntament de Constantí, celebrada aquest dijous 17 de novembre, ha aprovat inicialment el Pla Parcial Urbanístic 13 (PPU-13), situat a la zona comercial de les Gavarres. Aquest espai es destinarà al sector serveis i està previst que s'hi instal·li la plataforma logística de Lidl, que ocuparà una superfície de 185.000 metres quadrats.

Segons el consistori, aquesta és una zona de gran potencial per al desenvolupament d’activitat econòmica, ubicada en una situació estratègica, amb la presència de dues importants infraestructures com el Port de Tarragona i l’Aeroport de Reus en un entorn de 10 quilòmetres, així com el pas d’importants infraestructures de transport com l’autopista AP-7, l’autovia A-7 o el desdoblament del Corredor del Mediterrani.

Nous vials d'accés, una nova rotonda i un nou carril des de l'A-7

El projecte urbanístic comportarà també la construcció de nous vials d'accés, amb una nova rotonda i un nou carril des de l'autovia A-7. El PPU-13 tindrà una superfície de 54 hectàrees i es troba a la part sud del nucli urbà del municipi limítrof amb el terme municipal de Tarragona.

El consistori preveu tenir tramitat el projecte l'any vinent i iniciar les obres l'any 2024. L'actuació podria estar enllestida a finals de 2025 o principis de 2026.