ConvoApp, la nova aplicació del Col·legi de Periodistes de Tarragona per organitzar les rodes de premsa

S’ha presentat aquest matí, 18 d’octubre, a la seu del Col·legi

El Col·legi de Periodistes de Tarragona ha presentat aquest matí, 18 d'octubre, l'aplicació ConvoAPPTGN que serveix d'agenda per planificar els rodes de premsa que es fan al territori. És la primera eina d'aquest estil que desenvolupa al Col·legi a Catalunya.  De moment s'ha impulsat des de la seu de Tarragona. Servirà per periodistes i convocants per poder planificar de forma ordenada les convocatòries de premsa.

Una aplicació per periodistes del Camp de Tarragona

L'objectiu d'aquesta aplicació és facilitar la feina als periodistes i ajudar a les institucions, entitats i empreses amb la seva comunicació. L'aplicació permet que els convocants, empreses o institucions puguin pujar les seves convocatòries de premsa. A més, podran veure si a l'hora escollida n'hi ha alguna altra, cosa que permetrà fer una millor organització.

Els periodistes, per altra banda, podran consultar cada dia el calendari on veuran les convocatòries previstes de cada poble o ciutat. Tindran accés als detalls bàsics, com ara l'hora, els ponents o el tema sobre el que tracta. Es tracta d'un lloc de trobada entre demandants d'informació i els qui l'ofereixen.  Un projecte que s'ha fet amb la col·laboració de Repsol.

Els usuaris poden conèixer de forma senzilla a través d'un calendari intuïtiu les rodes de premsa convocades al Camp de Tarragona. A més les poden filtrar per zones, seccions temàtiques o per convocants. Demanant que només apareguin les convocatòries d'alguns convocants o d'algunes temàtiques o zones concretes.

Els periodistes també poden confirmar l'assistència, si així ho volen, a través de l'aplicació. Si ho fan, podran facilitar la feina als convocants. Les convocatòries es poden compartir amb altres aplicacions. L'aplicació ja està disponible per IOS i Android.  És la primera aplicació d'aquestes característiques que llança el Col·legi.  S'ha pogut fer, també, comptant amb la perspectiva i punt de vista del sector dels convocants i dels periodistes. Technodac ha estat l'empresa encarregada del desenvolupament de l'aplicació que ha finançat Repsol.