Imatge d'un parc del Morell

Convocada la 2a edició de la beca de recerca i investigació Xavi Catà Pros del Morell

Està dotada amb 4.000 euros | S'atorgarà al millor projecte d'investigació en diversos camps com el medi ambient, salut, cultura o sociologia

L'Ajuntament del Morell ja ha donat el tret de sortida a la segona edició de la beca de recerca i investigació Xavi Catà Pros. Aquest dilluns, dia 6 de setembre, el consistori ha obert la convocatòria per optar als 4.000 euros del qual està dotada la beca.

Aquests 4.000 euros s'atorgaran al millor projecte d'investigació inèdit en diversos camps. Aquests són el medi ambient, la salut, la sostenibilitat territorial, l'antropologia, la música, la cultura i la sociologia en l'àmbit de la Vall del Francolí. La investigació també a tenir relació amb el municipi el Morell.

Tal com ha informat l'Ajuntament del Morell, l'ajut es concedirà a un projecte que pot ser individual o col·lectiu. A més, pot estar elaborat per morellencs com també per veïns d'altres municipis. Les bases de la convocatòria es poden consultar al web del consistori. Les propostes es poden presentar durant 60 dies a comptar a partir de l'endemà de la seva publicació al BOPT. 

L'origen de la beca Xavi Catà Pros

La beca de recerca i investigació Xavi Catà Pros és un projecte que va néixer l'any 2015 amb el suport de la Plataforma Cel Net. La iniciativa es va impulsar per retre homenatge a l'activista mediambiental i veí del Morell que era molt actiu en la vida social i cultural del poble. A més, estava molt vinculat a aquesta plataforma.

La primera edició de la beca de recerca i investigació Xavi Catà Pros la va guanyar Joan Pons. Pons és un ambientòleg i consultor de dret ambiental que va presentar el projecte «L'impacte dels serveis ambientals dels ecosistemes en el benestar de les persones a la Vall del Francolí».