Camió de recollida de brossa de FCC del Consell Comarcal del Tarragonès

Denuncien que la plantilla de la brossa del Tarragonès treballa a gairebé 50 graus

El sindicat CCOO afirma que la direcció de l'empresa amenaça amb sancions els empleats que es neguen a treballar en aquestes condicions

CCOO de Tarragona ha denunciat que l'empresa adjudicatària del servei de recollida d'escombraries, neteja viària i gestió de deixalleries del Consell Comarcal del Tarragonès, FCC Medio Ambiente SA, «obliga els seus treballadors a utilitzar vehicles de recollida i neteja sense que els aires condicionats funcionin, exposant-los a temperatures, dins de les cabines de gairebé 50 graus».

En un comunicat, el sindicat ha assegurat que aquestes condicions de treball han provocat diversos casos de marejos i desmais. En aquest sentit, CCOO ha afirmat que la companyia «incompleix la normativa de prevenció de riscos laborals en relació amb l'estrès tèrmic».

«Les pressions i assetjament per part dels comandaments són constants»

El sindicat també ha denunciat que la direcció de l'empresa «amenaça o sanciona els empleats amb faltes greus o molt greus, amb suspensió de feina i sou o fins i tot amb acomiadaments als treballadors que es neguen a treballar en aquestes condicions». El comunicat de CCOO afegeix que «les pressions i assetjament per part dels comandaments són constants, i provoquen a les persones treballadores un estat d'ansietat i malestar insuportables».

Finalment, han assegurat que «la situació és absolutament preocupant, i totalment inadmissible des del punt de vista de la salut laboral, més encara quan l'empresa es nega a reunir-se amb la representació legal dels treballadors per tal de trobar-hi solucions adequades».