Infanticida, una òpera electrònica amb el text clàssic de Caterina Albert/Víctor Català

L'escenari del Teatre Auditori del Morell s'omplirà d'espectacles amb el Deprop

La programació va del 2 d'octubre al 26 de novembre

El Morell continua amb la seva aposta per la cultura. La setmana que ve, al Teatre Auditori del Morell, arrenca una nova edició del Deprop, el cicle de teatre en petit format del municipi del Tarragonès. Una iniciativa de la regidoria de Cultura i Festes que torna després d'un any en stand by a causa de la pandèmia.

«Tot i que l’any passat vam preparar una programació cultural durant els mesos de setembre, octubre, novembre i desembre, teníem moltes ganes de recuperar el Deprop», reconeix una de les regidores, Mònica Casas.

I és que aquest cicle «va néixer fa cinc anys amb l’objectiu de posar èmfasi en les companyies del territori i en muntatges més íntims i de proximitat, però no per això menys professionals», indica M. Jesús Valldosera, també responsable de l’àrea de Cultura i Festes.

En total, el cicle estarà compost per set muntatges de disciplines diverses i per a diferents tipus de públic que passaran per l'escenari morellenc durant la tardor. També hi haurà dues propostes que s'inclouen en el festival de pop, rock i folk 'Accents'. D'aquesta manera es converteix per primera vegada en subseu d'aquesta iniciativa.

Una programació ben variada

'La petita Moby Dick' de la companyia Eudald Ferré donarà el tret de sortida el dissabte 2 d'octubre, amb quatre passis. Una proposta per a tots els públics amb una balena i una particular història d'amor com a eix central.

'La casa de Bernarda Alba' prendrà el relleu el dissabte 16 d'octubre, a les 20 hores. Un muntatge de la companyia Magatzem d'Ars que es reprograma després que no es pogués dur a terme abans a causa de la pandèmia. Un clàssic de Federico García Lorca l'any en què es commemoren 85 anys de la seva mort.

El divendres 22 d'octubre, a les 21 hores, serà el torn del primer espectacle inclòs en l''Accents', 'Ovidi 4' amb Toti Soler. Un espectacle del poeta David Caño, el músic Borja Penalba, el periodista i activista social David Fernàndez, la cantant Mireia Vives i el guitarrista Toti Soler, on repassaran cançons d'Ovidi Montllor.

El novembre començarà amb l'altre esdeveniment de l''Accents'. El dia 5 a les 21 hores, Queralt Lahoz presentarà 'Pureza'. Una de les veus més prometedores de l'escena, amb la que pot cantar des d’un bolero clàssic fins a rapejar al més pur estil dels anys 90, portarà al poble el seu primer LP.

'Les variacions Bildelberg', una producció de la Sala Trono i escrita per Oriol Grau, es representarà al Morell el dissabte 13 de novembre a les 20 hores. Una obra que aborda temes polítics, socials i tecnològics del nostre dia a dia i els embolica amb el seu humor tan característic.

El divendres, 19 de novembre, Neus Pàmies interpretarà 'Infanticida', una òpera electrònica amb el text clàssic de Caterina Albert. Un monòleg molt potent convertit en musical de petit format, amb la composició musical de Clara Peya. Una proposta premiada en els darrers Premis de la Crítica d’Arts Escèniques i amb sis nominacions als Premis Butaca 2020.

El punt final al cicle el posarà una obra de Santiago Rusiñol, 'El bon policia', amb el vallenc Ricard Farré i Arnau Puig. Serà divendres 26 de novembre a les 21 hores, amb una comèdia d’embolics on es posen en evidència els perjudicis socials i l’arbitrarietat de la justícia.

Entrades a partir del 27 de setembre

A partir del pròxim 27 de setembre, tots els interessats podran adquirir les entrades per a tots els espectacles a l'oficina del Centre Cultural o bé online a través de la pàgina web. També, una hora abans de cada proposta a la taquilla del teatre.