Imatge d'arxiu del Palau de la Diputació de Tarragona

La Diputació invertirà 5 MEUR per arreglar la carretera que connecta el Catllar amb l'N-340 de Tarragona

L'obra està considerada com una «prioritat alta» i s'iniciarà a finals de 2021 | Es condicionarà un tram de quatre quilòmetres

Llum verda de la Diputació de Tarragona per assumir una de les actuacions més esperades i arreglar una de les carreteres  més perilloses i pitjor condicionades del Tarragonès. La institució ha aprovat aquest divendres el darrer tràmit per arreglar  la carretera TP-2039, que uneix el nucli del municipi del Catllar  amb la carretera N-340 de Tarragona  i que abarca, també, la sortida natural cap a diverses urbanitzacions  de la zona com Boscos, la Llevantina o Monnars. Els treballs començaran en el darrer trimestre d'aquest 2021.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

La Diputació considera que l'actuació és «de prioritat alta» a causa de l'elevat índex de sinistralitat  i l'«ús important» d'una via per on passen més de 2.000 vehicles cada dia. L'obra s'encamina a millorar la seguretat viària en el tram, de quatre quilòmetres, i regularà el trànsit amb la construcció de noves voreres, passos de vianants a les urbanitzacions catllarenques i tres noves rotondes  que marcaran els accessos a Llevantina i Boscos, en el primer dels casos, a Monnars  i al cementiri del Catllar, en el segon, i a un nou vial d'accés al Catllar  a través de la zona de l'Eixample, en tercer. Els treballs estan pressupostats en poc més de 5 milions d'euros.

Més obres a la xarxa viària i 'canvi de cromos' al ple de la Diputació

D'altra banda, el mateix ple de la Diputació també ha aprovat inicialment el projecte de condicionament de les carreteres TP-2044 i TV-2048 del Vendrell a Sant Vicenç de Calders, amb un pressupost d'execució per contracta de gairebé 900.000 euros, i el de les travesseres de Vila-rodona, carreteres TP-2003 i TV-2443, amb un pressupost d'execució per contracta d'1,27 MEUR.

En la mateixa sessió, El regidor i portaveu de Ciutadans a l'Ajuntament de Salou, Pere Lluís Huguet, ha pres possessió com a nou diputat a la Diputació en substitució de Rubén Viñuales, que va deixar l'acta per concórrer al 14-F amb el PSC.