Imatge promocional de la Gira 20/20 d'Els Pets

Els Pets i el seu 'Jo vull ser rei', presents al Congrés dels Diputats

La diputada de la CUP Mireia Vehí ha portat al Congrés la frase de la cançó del grup constantinenc

El Congrés dels Diputats i Els Pets no tenen absolutament res a veure. Ara bé, en l'última jornada celebrada a la Carrera de San Jerónimo de Madrid, per un instant, s'han aconseguit vincular els dos conceptes. Aquest fet ha estat gràcies a la diputada de la CUP, Mireia Vehí, que ha recitat una part d'una de les cançons del grup constantinenc durant la seva intervenció. 

«La deriva monàrquica» continua al Congrés

Mireia Vehí, en el seu torn de paraula, ha parlat sobre el pressupost de la Casa Reial que s'havia de decidir en la jornada del Congrés. En aquest sentit, la cupaire ha descrit la situació sobre la monarquia amb una frase de la cançó 'Jo vull ser rei' d'Els Pets. 

En concret, ha utilitzat 'si és cert que som iguals davant la llei, perquè jo mai podré ser rei'. A més, pel decòrum de la cambra, Vehí ha decidit suprimir la part on diu 'collons'. La diputada de la CUP, després de la petita modificació de la lletra, els ha demanat disculpes: «Espero que Lluís Gavaldà i la seva banda, em perdonin».

El pressupost del Rei obté el suport també del PP, Cs i Vox

Al Congrés s'ha decidit la secció 01, que correspon al pressupost de la Casa Reial i ha obtingut el suport del PP, Cs i Vox, i ha obtingut així un aval ampli de la cambra, 265 vots a favor, 63 en contra i 3 abstencions. Els populars també han votat a favor de les seccions del Tribunal Constitucional i el Consell d'Estat.

L'executiu espanyol ha comptat amb el suport també del PNB i de Bildu. Amb el PNB a canvi, entre altres, de la venda a l'Ajuntament de Sant Sebastià dels quarters de Loyola, modificacions per incentivar la participació empresarial de centres tecnològics i incentius a la producció d'energia eòlica, a més d'inversions per 30 MEUR.

Pel que fa a Bildu, els abertzales ja van anunciar la setmana passada el suport als comptes per primera vegada a la seva història. La proposta de la direcció va obtenir l'aval del 91,5% de la militància. L'objectiu de Bildu, segons el propi partit, és «ser agents proactius» i «buscar aliances que tinguin com a objectiu ampliar i blindar els drets de les persones», a més de «posar fre a les dretes i a les seves polítiques retrògrades».