Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de vuit dels premiats pel Mèrit de Serveis Distingits.

Els 'distingits' del Tarragonès reben el seu guardó en un acte a Salomó

Les persones i entitats seleccionades s'han distingit per la seva labor cultural, científica, econòmica, social o urbanística

Imatge de vuit dels premiats pel Mèrit de Serveis Distingits.
Imatge de vuit dels premiats pel Mèrit de Serveis Distingits. | Cedida

 

Aquest passat divendres, dia 5 de juliol, a dos quarts de vuit del vespre, el Casal de Salomó va acollir el lliurament de les distincions de Mèrit de Serveis Distingits del Consell Comarcal del Tarragonès, que atorga aquest premi per honorar persones, associacions o entitats que, amb la seva conducta i la labor realitzada, hagin contribuit a augmentar el prestigi d'un municipi del Tarragonès o de la comarca en el seu conjunt.

És precisament a partir del suggeriment d'alguns municipis de la comarca que el Consell Comarcal promou les distincions. Així ho estableixen les Bases, segons les quals els Ajuntaments presenten els distingits en cada edició a proposta del Ple Municipal i posteriorment s'aprova pel Ple del Consell Comarcal.  L'acte va comptar amb la intervenció de Daniel Cid, president del Consell Comarcal del Tarragonès, i de Pere Virgili, alcalde de Roda de Berà i vicepresident del màxim òrgan comarcal, que anava repassant la trajectòria dels premiats a mesura que rebien les distincions.

Daniel Cid, president del Consell Comarcal, i Pere Virgili, vicepresident, presentant la cerimònia.
Daniel Cid, president del Consell Comarcal, i Pere Virgili, vicepresident, presentant la cerimònia. | Cedida

 

L'acte,  on també hi van ser presents l'alcalde de Salomó i altres alcaldes i regidors dels municipis del Tarragonès, així com representants de les entitats i personalitats distingides, va acomiadar-se amb l'actuació del duet musical Artec,  compost per la pianista Marta Nus i la violoncel·lista Olga Prats, ambdues amb passat al Conservatori de Vila-seca.

El Baix Gaià, protagonista entre els guardonats

Curiós ha estat que  sis pobles de la comarca natural del Baix Gaià,  que tan sols compta amb onze municipis entre els seus límits no reconeguts, han estat presents entre els deu premiats de tota la comarca del Tarragonès. El Catllar, Creixell, Torredembarra i Salomó han comptat amb una entitat premiada, mentre que de Roda de Berà i de Vespella de Gaià s'ha premiat a dues persones. 

Les entitats premiades han estat la Coral Sant Nicasi del Catllar, per la seva tasca de difusió de la cultura catalana; el Sr. Josep Franquès Sans, empresari agrícola local de Constantí vinculat a moltes activitats i entitats socioculturals i a l'estudi acadèmic de l'agricultura; el Forn Vilaspasa de Creixell, l'únic forn de pa del municipi durant gairebé 50 anys;  la Sra. Elisabeth Huntingford Artigas, professora d'Història Antiga a la URV que col·labora amb l'Ajuntament dels Pallaresos en la publicació de la revista Penallonga i en la recuperació de les restes d'aqüeductes del terme municipal. 

Les responsables del Centre de Joventut de Perafort també van ser premiades.
Les responsables del Centre de Joventut de Perafort també van ser premiades. | Cedida

 

També han estat premiats el Centre de Joventut de Perafort, responsable de la recuperació d'activitats i tradicions culturals populars de la localitat; el polifacètic Sr. Rafel García Villegas, conductor del bus escolar de Roda de Berà, fundador de la secció infantil del Club Atlètic Roda de Berà i del Club Ciclista Delfí Ferré i fotògraf dels moments més importants que ha viscut el poble; o el Punt de Lectura Cal Cardenal de Salomó, una entitat sense ànim de lucre que promou el gust per la lectura a través del voluntariat.

Els tres darrers premiats han estat el Grup de Dones de Salou, una de les entitats més actives de la localitat centrada en la reivindicació del paper de la dona i contra el masclisme; el Grop de Torredembarra, un col·lectiu d'artistes que ha esdevingut un punt de referència i un gran responsable de l'augment del patrimoni artístic de la població; i el Sr. Joan Boronat Aixalà, veí de la Vespella de Gaià, conegut per les seves cròniques esportives al Diari de Tarragona i el Diario Español.