Imatge del drac a la Festa Major del Morell 2019

El Morell recupera la Festa Major d’estiu en honor a Sant Abdó i Sant Sénen

El lema d’enguany per a la Festa Major del Morell és ‘Refestivem’

El Morell  tornarà a viure la seva tradicional Festa Major d’estiu en honor als patrons Sant Abdó  i  Sant Sénen.

La regidoria de Cultura i Festes aposta un any més per mantenir la celebració tot i les restriccions per la pandèmia. S'ha fet un esforç per a recuperar la cultura popular amb actes segurs i adaptats als temps de pandemia.

Per tant, el Morell celebrarà la seva Festa Major del 22 de juliol al 2 d’agost amb un programa farcit d'actes. «Som conscients que són temps complicats, però complint estrictament totes les normatives contra la Covid-19 creiem que podem gaudir d’uns dies de gresca i xerinola per a tots els públics», comenta l’alcalde del municipi.

El lema d’enguany per a la Festa Major del Morell és ‘Refestivem’. Un mot que convida a tornar a sortir al carrer. Retrobar-se amb família i amics, viure els actes amb intensitat, vetllar a les nits i, en definitiva, celebrar.

‘Refestivar’ és obrir els sentits per gaudir de cada segon al màxim, és aprofitar cada bon moment que es presenti.

A més a més, per segon any consecutiu, s’ha preparat un domàs amb un element del bestiari popular morellenc que celebra el seu 30è aniversari. Guarnir els balcons i les terrasses té més sentit que mai, i aquest any la protagonista dels domassos serà la genuïna  Zeuzera Pyrina.

Ha estat elaborat per les morellenques de Debonatinta Estudi Gràfic i es podrà adquirir per 3 euros a l’oficina del Centre Cultural.

Un programa d’actes adaptat a les noves restriccions

L’evolució de la situació sanitària que estem vivint ha obligat a modificar els programes de moltes festes majors d’aquest estiu. 

En el cas del Morell, les noves restriccions fan que alguns dels actes, com la tarda multiesportiva, els vermuts, la festa aquàtica o les temptes de vaquetes, no es puguin dur a terme. 

Altres propostes s’han hagut de reformular  o canviar d’horari. És el cas del vermut de cistell de dissabte 31, que es reconverteix a concert de migdia amb Els Xatus. També s’ha reformulat l’acte de lliurament de premis del concurs de TikTok, programat pel dilluns dia 2 al migdia.

Per una altra banda, la nova normativa horària  obliga a avançar l’horari del concert d’Els Pets. Es farà aquest divendres 23 de juliol a les 22.30 hores, igual que el de The Goliards Collective, que tindrà lloc dissabte 31 a les 23.00 hores.  

Finalment, l’espectacle familiar 'Les vacances de Madame Roulotte' es trasllada a diumenge dia 25, a les 19.00 hores i el Jardí de l’Ajuntament.


 

La regidoria de Cultura i Festes lamenta haver hagut de fer aquestes modificacions, però alhora apel·la a la responsabilitat col·lectiva per tal de gaudir el màxim possible dels actes que sí que es poden celebrar. 

En aquest sentit, recorda que se seguiran totes les mesures establertes, i que per a la majoria de les propostes es comptarà amb el suport del nou servei de Guàrdia Municipal i de l’equip de voluntaris de Protecció Civil per tal d’assegurar el benestar de totes les persones participants en la Festa Major.
 

Entitats Culturals i Col·lectius participants de l’organització de la Festa Major

— Assoc. Clàssics Morell

— Assoc. Cultural Embruix

— Assoc. Cultural Sardanista

— Assoc. de Comerciants i Professionals del Morell

— Assoc. Taurina

— Club Ciclista del Morell

— Club Bàsquet Morell

— Club Deportiu Morell

— Escola de Música

— Entitat de Caçadors l’Esportiva

— Penya Barcelonista del Morell

— Protecció Civil

— Comissió de Festes
 

Elements, balls i grups del seguici cerimonial

— Ball de Diables del Morell

— Ball de Diables Petits

— El Drac

— El Senén i la Clariana

— Ball de capgrossos

— Ball de capgrossos petits

— Sardanistes

— Grallers del Morell

— Grup “Els Martinets”