L'arquebisbe amb altres capellans a la catedral de Tarragona

Els familiars d'un mossèn de 93 anys denuncien que l'Arquebisbat de TGN se'n desentén

Josep Gil, de 93 anys d'edat, ja no pot viure sol a causa de la seva salut i no pot fer front a les despeses d'una residència

Els familiars de mossèn Josep Gil Ribas, un conegut capellà tarragoní, denuncien que l'Arquebisbat de Tarragona s'ha desentès de la situació delicada en la qual es troba l'home. El fins ara rector del Catllar, de 93 anys d'edat, ja no pot viure sol a causa de la seva salut i no pot fer front a les despeses d'una  residència.

Segons ha avançat RAC1, persones properes al seu entorn expliquen que mossèn Gil ha començat a perdre la memòria i que no pot viure sol. Té uns ingressos de 683 euros al mes,que no li permeten pagar-se una residència. Provisionalment, està en un centre sociosanitari, però com a màxim s'hi pot quedar tres mesos.

La resposta de l'Arquebisbat davant d'aquesta situació ha estat que ells no se'n poden fer càrrec i que se l'està tractant igual que a la resta de capellans. A més, des de l'ens asseguren a RAC1 que mossèn Josep Gil «va designar una persona per a què se'n fes càrrec quan ell ja no pogués valdre's per si mateix i que s'està complint el que era la seva  voluntat».

Els familiars es queixen, però, que ara, quan ho necessita, l'Arquebisbat de Tarragona el deixa desemparat. «Ell ha estat tota la vida fent de capellà i ara està una mica abandonat. Ha fet moltes coses per a l'Església i ara es troba així», afirmen.