accident químic tarragona

El ferit crític en l'accident químic de Carburos Metálicos evoluciona favorablement

Va ingressar a la Vall d'Hebron després de la fuita d'amoníac que va provocar un mort

El treballador que va resultar ferit de caràcter crític el divendres passar en l'accident químic a l'empresa Carburos Metálicos de la Pobla de Mafumet evoluciona favorablement. En les últimes hores,  l'estat del ferit ha passat de ser crític a greu, gràcies a una millora del seu estat de salut tres dies després de l'accident, segons l'Hospital Vall d'Hebron, on segueix ingressat. 

Un mort, un ferit crític i catorze ferits més, el balanç de l'accident

L'home va resultar ferit després d'una deflagració i una fuita d'amoníac en aquesta empresa del Polígon Nord de Tarragona. Com a conseqüència de l'accident, un treballador va morir i catorze més van resultar ferits de diversa consideració, un dels quals és el que està ingressat a la Vall d'Hebron. A causa de l'incident, Protecció Civil va haver d'activar el PLASEQCAT a la zona,  però no es va haver d'estendre a les poblacions veïnes, ja que no hi havia perill fora de la zona industrial. 

El mateix divendres es va saber que el jutjat d'instrucció número 5 de Tarragona havia obert diligències judicials a l'empresa Carburos Metálicos per l'accident. Per la seva banda, la mateixa empresa va informar que iniciaria una investigació juntament amb les autoritats pertinents per tal d'esclarir les causes de l'accident. 

L'AEQT, Quim Torra, la CUP i el PSC, entre les reaccions

L'Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT) i el president Torra van expressar el seu condol a la família del treballador mort i van desitjar la recuperació de la resta de persones ferides. Per la seva banda, la CUP i el PSC van reaccionar condemnant l'accident i demanant que s'investigui el cas a fons. La CUP va qüestionar l'activació del PLASEQCAT, mentre que el grup parlamentari del PSC va presentar diverses preguntes a la Mesa del Parlament preguntant quines informacions té el Govern sobre la fuga d'amoníac.