Primer pla del Drac del Morell.

La Festa Major de Sant Martí torna al Morell: «Recuperem l'essència de la festa»

Concerts com el d'Oques Grasses i espectacles com el de Roger Pera amb Orgasmos faran que el municipi pugui tornar a gaudir de la festivitat

El Morell tornarà a gaudir de la seva Festa Major de Sant Martí després d'un any sense poder fer-ho a causa de la pandèmia. Enguany, el patró d'hivern del Morell torna als carrers del municipi amb més ganes que mai.

«Recuperem l’essència de la festa amb tot el que hem après durant la pandèmia del coronavirus, i amb la motivació de tornar a gaudir de la cultura», afegeixen M. Jesús Valldosera i Mònica Casas, regidores de Cultura i Festes de l'Ajuntament del Morell.

Una Festa Major que començarà abans del que es preveu

La Festa Major de Sant Martí com a tal durarà entre l'11 i el 15 de novembre, però aquest cap de setmana els morellencs i morellenques ja escalfen motors amb diversos actes previs que faran que els vilatans arribin a la Festa Major amb més ganes que mai. D'entre aquests destaquen, el concert de Queralt Lahoz, la 1a Fira de Clàssics, la ruta fotogràfica 'Racons i paisatges', un vermut de la Penya Barcelonista del Morell o la 28a Bicicletada popular.

Una jornada plena d'activitats

Entrant ja en els actes oficials de Sant Martí, la festivitat començarà gràcies al pregó que es donarà el dijous dia 11 de la mà d'Antoni Brunet Baldrich, en representació de l'Associació de Voluntaris de Protecció Civil del Morell. A més, en el mateix acte es farà també la tradicional recepció de Martins i Martines.

L'endemà, els morellencs i morellenques podran gaudir de la sortida al carrer, un altre cop, de la cercavila. I al vespre, un dels grans caps de cartell, el gran concert de Sant Martí amb Oques Grasses, The Goliards Collective i Dj Ceba. Cal afegir que les entrades per a les persones empadronades al municipi estan disponibles des d'aquest dimarts i, per a la gent de fora, a partir del dijous dia 4 a les 9 hores.

Les entrades es poden adquirir de manera online a través d'aquest enllaç o de manera presencial a l'oficina del Centre Cultural. No obstant això, els menors d'edat hauran de signar l'autorització corresponent al concert, que es pot descarregar a la web de l'Ajuntament del Morell.

El dia 13 es farà un espectacle de carrer al migdia, i a la tarda serà el torn del correfoc, el teatre amb Les variacions Bildelberg i un concert de versions amb 'Versión Privada'. Per altra banda, diumenge tindrà lloc les matinades traguejades, l'ofici en honor a Sant Martí i el tradicional seguici cerimonial; i, per acabar el dia, al vespre agafarà el relleu un concert a càrrec de l'orquestra internacional 'Maravella'. 

Per cloure la festivitat de Sant Martí, dilluns hi haurà Divertiland de Festa Major, un espectacle de titelles inclòs en el festival Guant i la comèdia Orgasmos, amb Roger Pera i Sam Sánchez.

Entrades ja disponibles

Les entrades per als actes que en requereixin, excepte els concerts, ja estan disponibles a partir d'aquest dimecres 3 de novembre. Pel que fa a les mesures de seguretat i higiene, l'ús de mascareta és obligatori en tots els actes, així com mantenir la distància de seguretat o la neteja de mans amb gel hidroalcohòlic.

Podeu consultar tot el programa d'actes clicant en aquest enllaç.