Imatge del Seguici durant la Festa Major de Sant Martí

El Morell celebra aquesta setmana la Festa Major de Sant Martí

Les activitats festives es desenvoluparan entre el 10 i el 14 de novembre

El Morell celebra aquest cap de setmana la Festa Major d'hivern en honor a Sant Martí. El programa de festes inclou una vintena d'actes que inclouen música, cultura popular, teatre i el tradicional pregó. En aquest sentit, una de les grans novetats seran les 'Hores tranquil·les' a la fira, per tal que persones amb TEA o hipersensibilitat també puguin pujar a les atraccions i divertir-se en un ambient adaptat a les seves necessitats.

Les regidores de Cultura i Festes, M. Jesús Valldosera i Mònica Casas, han assenyalat que  «ara ja sí, sense cap mena de restricció, esperem que l’esperit del nostre patró envaeixi tots els racons del nostre poble i puguem gaudir de la cultura com tota la ciutadania mereix».

Les jornades centrals de les festes seran del 10 al 14 de novembre, però aquest cap de setmana ja es van programar alguns actes previs per a escalfar motors, com ara el concert vermut de Joan Garriga i el Mariatxi Galàctic o la XVI Trobada de Gegants organitzada per l’Associació Cultural Embruix.

Pregó de festes a càrrec de la nedadora i docent Vicky Font Fortuny

El tret de sortida oficial de la Festa Major arribarà dijous 10 de novembre amb el pregó, que anirà a càrrec de Vicky Font Fortuny, nedadora morellenca i coneguda també per la seva tasca docent al municipi. En el mateix acte es farà també la V Recepció de Martins i Martines. Divendres, com és tradicional, serà el moment de la cercavila i, al vespre, el concert de Sant Martí, amb La Sra. Tomasa, La Fúmiga i Dj Ceba.

Dissabte al migdia hi haurà l’espectacle familiar 'Antipasti'; a les 18 i a les 21 hores, concert i ball de nit amb l’Orquestra Internacional Maravella, i a la matinada, nit dels 80 amb Stars Ways Band.

Diumenge i dilluns, traca final de la Festa Major

L’endemà, diumenge, matinades traguejades, exposició de vehicles clàssics, l’ofici en honor a Sant Martí i el tradicional seguici cerimonial, el vermut de Festa Major i un concert de tribut a Mecano amb 'Héroes de la Antártida'. I per tancar la festa, dilluns hi haurà Divertiland de Festa Major i teatre amb 'Les bones intencions', una producció de la Sala Trono amb Míriam Iscla i Joan Negrié.

Totes les entrades es poden comprar a elmorell.koobin.cat i a l’oficina del Centre Cultural del municipi, de 16 a 20 hores. Més informació al 977 84 21 76.