El raper Morad en un concert del Sónar Dia

Morad, Danny Romero i Lexlay, caps de cartell del festival Mediterranea al Morell

L'esdeveniment musical arribarà a la localitat del Tarragonès el pròxim 3 de setembre

El Morell està d'estrena aquest estiu. El festival Mediterranea aterra al municipi el pròxim 3 de setembre amb un cartell de músics de primer nivell. L'esdeveniment musical té una trajectòria de set anys a Roses i, després de cinc edicions, amplia la seva presència a Lleida i al municipi tarragoní.

El lloc escollit del Morell per fer el festival és la Granja dels Frares, on es muntaran quatre escenaris. Un concepte de festival que ha gaudit prop de 5.000 assistents en l'edició que se celebrava.

Els principals artistes del cartell ja s'han confirmat. El raper Morad serà el plat principal del festival, acompanyat de Danny Romero, Javi Level, Vidaloca i Lexlay —dos dels artistes més populars de l'escena catalana— i diversos artistes de la reconeguda marca d'oci nocturn Sunlife.

«Durant molts anys hem col·laborat amb un festival de gran format com és el Pintor Rock, i des de sempre el Morell ha estat un municipi compromès amb la música i la cultura», exposa l’alcalde, Eloi Calbet, «és per això que ara ens unim a aquesta iniciativa que ens sembla molt atractiva i que estem segurs que comportarà un bon retorn per al nostre municipi».

«Estem molt il·lusionats per l’expansió que estem fent del Mediterranea. Després de dos anys de pandèmia, que van truncar el creixement exponencial que estava tenint el festival, no només tornem amb força, sinó que, a més, portem el festival a dues noves localitzacions», reconeix Narcís Castellà, organitzador del festival.

«Això és senyal que s’estan fent bé les coses, amb un equip que estem treballant de valent per fer-ho possible i amb un públic que respon», afegeix. «Acostar la música i la cultura a noves localitats i nous públics és el que ens mou», acaba.

El concepte de Mediterranea parteix del desig d'unir diversos col·lectius a través de la música i, de fet, és el festival que acull un major nombre de gèneres musicals de tot el territori.