El Teatre Auditori del Morell ha estat l'escenari de la celebració del primer aniversari de la Guàrdia Municipal

La Guàrdia Municipal del Morell està d'enhorabona: un any de servei

L'Ajuntament morellenc, que ha celebrat el primer aniversari del cos, assegura que en el darrer any s’ha registrat una reducció dels fets delictius

L'Ajuntament del Morell ha celebrat aquest divendres el primer aniversari de l'entrada en servei de la Guàrdia Municipal amb un acte que ha aplegat prop d'un centenar de convidats i que també ha estat obert a la ciutadania. Per commemorar l'efemèride, s'ha descobert una placa a les dependències de la Guàrdia Municipal del Morell i posteriorment s'ha fet un acte al Teatre Auditori.

En aquest sentit, els intervinents han reivindicat la tasca de les tres dones i dels quatre homes que formen el cos —sis agents i un cap de vigilants—, que avui han pres possessió oficial del seu càrrec, després d'un any de pràctiques.

Eloi Calbet: «Persones al servei de les persones»

L'alcalde del municipi, Eloi Calbet, ha destacat que «la Guàrdia Municipal del Morell són persones al servei de les persones». En aquest sentit, el batlle ha manifestat que «la ciutadania morellenca ha vist com la posada en marxa del cos ha suposat una millora en multitud d’aspectes», recordant que «hem passat de no tenir res a tenir un servei els set dies de la setmana i les vint-i-quatre hores del dia».

Calbet ha afegit que des del consistori es treballa per intentar ampliar el servei amb «com a mínim, un agent més». Per la seva banda, Manel Catalán, cap de la Guàrdia Municipal, ha encoratjat els agents «a mantenir, durant la seva trajectòria professional, la mateixa il·lusió que teniu en aquest acte», alhora que els ha traslladat la responsabilitat «de continuar escrivint, junts, la història de la Guàrdia Municipal».

Vicenç Lleonart: «El Morell és un poble petit, però s'han pres decisions valentes»

El cap de la regió policial del Camp de Tarragona, el morellenc Vicenç Lleonart, ha lloat la tasca duta a terme des del consistori a l’hora de tirar endavant la creació de la Guàrdia Municipal. En aquest sentit, ha assegurat que «el Morell és un poble petit, però s’han pres decisions valentes, i aquest servei de proximitat fa que totes i tots ens sentim més segurs».

Finalment, la delegada del Govern de la Generalitat de Catalunya a Tarragona, Teresa Pallarès, ha comentat que «s'ha fet una aposta valenta per afavorir les persones, i el sol fet que hi hagi una Guàrdia Municipal ja fa que millori tot l’entorn, tota la comunitat».

El primer any de servei, en xifres

L'Ajuntament del Morell ha fet balanç del primer any de servei de la Guàrdia Municipal, assegurant que des que el cos s'encarrega de la seguretat ciutadana al Morell s’ha registrat una reducció dels fets delictius en general. En aquest sentit, el consistori ha explicat que s’ha mediat en una setantena de conflictes veïnals i s’han tramitat diverses denúncies de botellots, incivisme o estacionament en guals.

Així mateix, també s’han gestionat una cinquantena d’abandonaments de vehicles en via pública, s’ha intervingut en més d’una vintena d’accidents de trànsit al municipi i s’ha actuat en quatre casos de violència de gènere.

Finalment, també s’ha actuat més de cinquanta vegades per queixes de sorolls en domicilis i la via pública, s’han realitzat una quarantena de serveis de col·laboració amb els Mossos d’Esquadra i s’han recuperat una desena de mascotes perdudes.