Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
La Llar d'Infants del Morell, en una imatge d'arxiu

Les preinscripcions, a l'horitzó: Jornada de portes obertes a la Llar d'Infants del Morell

El dissabte 17 d'abril les famílies podran conèixer a fons les instal·lacions i el projecte educatiu del centre

Amb els ulls posats en les preinscripcions dels més petits, que tindran lloc del 10 al 21 de maig, la Llar d’Infants del Morell ha preparat una jornada de portes obertes per al pròxim dissabte, 17 d’abril. Així, segons apunten des del consistori morellenc, diverses educadores mostraran les instal·lacions i explicaran  a les famílies el seu projecte educatiu, que segueix les directrius Pikler, Montessori o Waldorf. Per tal que la jornada sigui un èxit, i tenint en compte les actuals mesures derivades de la Covid-19, les persones interessades hauran de demanar cita prèvia a través del correu llarinfants@morell.altanet.org o al telèfon 653 952 910.

La Llar d’Infants del Morell compta actualment amb tres línies (P0, P1 i P2) i funciona de 9.00 a 17.00 hores, amb opció d’allargar l’horari fins a les 18.00 hores, segons demanada. També té a disposició de pares i mares un servei d’acollida de 8.00 a 9.00 hores i servei de menjador.

«L'infant al centre»

Com a línia pedagògica, destaquen des de l’Ajuntament, el centre posa sempre «l’infant al centre, entenent-lo com un subjecte actiu capaç de confeccionar i crear el seu aprenentatge; curiós de tot el que l’envolta, observa, manipula i explora contínuament». A més, es treballa amb parella educativa, cosa que implica que, a totes les aules, els nens i nenes tenen dues educadores referents, de manera que l’atenció és totalment individualitzada. «Es crea un clima agradable, sense presses, en què el vincle entre infants i educadores és essencial», apunten els responsables.

En el dia a dia, precisament, funcionen per racons, que representen diferents opcions —cuineta, metge, granja, noves tecnologies…— per tal que els petits puguin escollir on volen jugar i el grup d’infants pugui gaudir simultàniament de diferents jocs o activitats. Amb tot això, el joc esdevé l’eix vertebrador de l’aprenentatge, a través del qual els nens i nenes troben una font de plaer, «una acció voluntària i espontània que potencia l’acció, la reflexió i l’expressió, alhora que crea vincles socials».