Joan Boronat i Boronat

Mor Joan Boronat, alcalde de Salomó durant 27 anys

Va estar molt vinculat a l'activitat cultural del municipi i va potenciar i difondre el Ball del Sant Crist des de la seva posició de batlle.

El municipi de Salomó  està de dol. El passat vespre del 24 de novembre, va traspassar Joan Boronat i Boronat amb 74 anys, qui va ser alcalde del municipi durant 27 anys. Boronat, pagès de tota la vida, va estar molt vinculat a l'activitat cultural del municipi i va potenciar i difondre el Ball del Sant Crist des de la seva posició de batlle.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Des de ben jove, Boronat va formar part de l'Elenc Salomonenc, un grup de teatre  impulsat per mossèn Joan Bernadas i en va ser actor en la major part de les obres que es van representar a la sala del Sindicat, fins a acabar dirigint el grup. També va ser l'impulsor de la gran renovació escènica del Ball del Sant Crist de Salomó, el popular ball parlat que es representa cada any a l'església del poble. Durant anys en va ser l'actor principal, també assumint tasques de direcció, i ara en representava el paper de rector.

Joan Boronat i Boronat, des del seu càrrec de batlle, va establir contactes per tal de potenciar i difondre el Ball del Sant Crist. Aquest, gràcies al seu treball, va aconseguir cotes de popularitat extraordinàries i les representacions han estat admirades pel president de la Generalitat, consellers del Govern, càrrecs de la Diputació, altes jerarquies eclesiàstiques i destacades personalitats del món cultural. En Joan, com a president de l’Associació Ball del Sant Crist, va tenir sempre un gran pregonament i es va guanyar el respecte de tot el col·lectiu.