Imatge d'arxiu del grup Sambach Capítol 1

Arriben els 'Dijous d'estiu' al Morell: música, cinema i màgia

El municipi del Tarragonès celebra de l'11 d'agost a l'1 de setembre la cinquena edició del cicle

Un any més, just després d’acomiadar la Festa Major de Sant Abdó i Sant Senén, la regidoria de Cultura i Festes de l’Ajuntament del Morell organitza una nova edició, la cinquena, dels 'Dijous d’estiu'. Així, de l’11 d’agost a l’1 de setembre, cada dijous tindrà lloc una proposta cultural que omplirà l’agenda festiva del municipi. Totes les propostes seran amb entrada lliure i gratuïta.

Les regidores de l'àrea, Maria Jesús Valldosera i Mònica Casas, han explicat que «la idea és que no s’aturin les cites culturals i que, tot i les vacances, la ciutadania tingui opcions per sortir».

Música per les dues primeres propostes

La primera cita, dijous 11 d’agost, serà el concert Sambach Capítol 1. Tindrà lloc a les 22 hores al Jardí de l’Ajuntament. Es tracta d’un trio de veu, violí i piano que presentarà un viatge en el temps i l’espai, que endinsarà el públic en la música des de mitjans del segle XIX a mitjans del segle XX, fent parada a les melodies del Paral·lel de Barcelona, l’Alemanya de Bertol Brecht o la Nova York de Kurt Weil.

El mateix recinte acollirà dijous 18 d’agost, també a les 22 hores, un concert d’havaneres amb els reusencs Grup Balandra. Un quartet que farà un repàs de la música marinera i de taverna més nostàlgica i tradicional, però també oferirà nous punts de vista amb adaptacions de Txarango o Quico El Célio. Un bon maridatge de ritmes amb la música més estiuenca que hi ha.

Cinema i màgia per tancar els 'Dijous d'estiu'

Dijous 25 d’agost, a les 21 hores, serà el torn del cinema a la fresca, amb 'Encanto', a la plaça Maria Mercè Marçal. Com sempre, caldrà que cadascú porti la seva cadira per gaudir de l’últim èxit de la factoria Disney, que ens porta a la Colòmbia més acolorida i màgica. Una pel·lícula que explica la història de l’extraordinària família Madrigal, en la qual tots els seus membres tenen algun do.

Finalment, dijous 1 de setembre, a les 21 hores, el Jardí de l’Ajuntament rebrà dos referents de la màgia al nostre territori amb 'Il·lusionadors'. Jordi Caps, professor de màgia a l’escola del Mag Lari i assessor del Mago Pep, i Charlie Mag, guanyador de la vareta d’or de Montecarlo, oferiran un espectacle complet, participatiu i divertit en què el públic gaudirà de les diferents disciplines de la màgia.