La Festa Major de Sant Abdó i Sant Senén del Morell

El Morell viu una Festa Major de Sant Abdó i Sant Senén adaptada a les circumstàncies

El municipi ha gaudit d'uns actes amb molta participació

El Morell ha viscut una intensa Festa Major de Sant Abdó i Sant Senén. Durant dotze dies, el municipi del Tarragonès ha respirat música, cultura popular, retrobades al carrer i ganes de passar-ho bé. Una festivitat que ha estat un èxit en pràcticament tots els aspectes.

La localitat s'ha sabut adaptar a les circumstàncies i que morellenques i morellencs han viscut intensament, agafant-se al peu de la lletra el lema, 'Refestivem!'. Una Festa Major que s'ha emmarcat en dos caps de setmana. 

Els primers dies de la Festa Major van estar protagonitzats amb els concerts de 31 FAM, Els Pets, Marcel i Júlia i Doctor Prats. Unes actuacions que van tenir un públic exemplar que va complir totes les mesures establertes per tal d'evitar contagis de la Covid-19.

Durant aquests dies, també es van organitzar activitats com el paintball, que va tenir una gran resposta de participants i va esdevenir tot un encert. 

Un altre dels èxits ha estat la cultura popular. L'Associació Embruix ha buscat noves fórmules per poder sortir al carrer i celebrar els 30 anys de la Zeuzera Pyrina. Es va fer una exposició, es va reviure la cercavila i el seguici, i tornar a gaudir de l'acte central de la nostra cuca pràcticament com abans de la pandèmia. També s'han recitat els versots dels diables. 

«A la gent li va agradar, i va ser una manera de prendre consciència de la riquesa de l’Embruix que moltes vegades, pel carrer, passa desapercebuda», remarca una de les regidores de Cultura i Festes, M. Jesús Valldosera.

La responsable de l’àrea també destaca l’espectacle de màgia  de Jordi Caps, de petit format i que va fer les delícies dels assistents, i el circ de la companyia Capicua, amb Koselig, un espectacle reprogramat de la passada edició del PrimaverArt.

Una de les novetats d'enguany va ser el pregó d'en Peyu i el nou recorregut de la cursa ciclista que «també van funcionar  molt bé», indica l'altra regidora, Mònica Casas. També recorda que mirarà de reprogramar els dos concerts que es van suspendre a causa de la pluja, el de l’orquestra Metropol i el de The Goliards Collective.